Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΚΑΙ Τ' ΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ

 Και μπούφος κι αλεπού Τη μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό κατά 30 λεπτά του ευρώ διαφήμισε πλησίστιος ένας εκ των μαριονετών της Νεοαταξίας Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη. 


 

Κάτι σαν τον Άη Γιώργη τον εξολοθρευτή της ακρίβειας.  Δια της συνήθους πρακτικής. Μοιράζει στο υπερπολλαπλάσιο τον χαρτοπόλεμο μετοχών στην πλατεία, ότι αρπάζει στο ψιλί κοκό  από τους πρεζομένους καρναβαλιστές των εκλογών στον εξώστη. 

Αρχικώς αναφερόμαστε σε νέα σύμβαση παραχώρησης 25 ετών σε επιχειρηματικούς ομίλους που μετατρέπουν το οδικό δίκτυο σε κερδοφόρο τσιφλίκι τους, σαν να το κληρονόμησαν από τους παππούδες τους και να μη χτίστηκε από τον λαϊκό ιδρώτα.  

Μόνο την περίοδο 2019 - 2023 οι μέτοχοι της Αττικής Οδού μοιράστηκαν πάνω από μισό δισ. ευρώ από τα διόδια που πληρώνουν εκατομμύρια ψιλικατζήδες της ζωής.

 Ακόμα και η μείωση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι προσωρινή (για 5 χρόνια), ενώ στη συνέχεια ανοίγει ο δρόμος για νέες ανατιμήσεις. Αν μάλιστα υιοθετηθεί η «κλιμακωτή» τιμολόγηση όπως γράφεται, τότε στις ώρες αιχμής τα διόδια μπορεί να φτάσουν και τα 3,25 ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση, ένας εργαζόμενος θα συνεχίσει να πληρώνει 5 ευρώ για να χρησιμοποιεί την Αττική Οδό, που δεν φημίζεται ούτε για την ασφάλειά ούτε για την εξυπηρέτηση, αν κρίνουμε από το καθημερινό μποτιλιάρισμα, τα συχνά ατυχήματα αλλά και το φιάσκο του εγκλωβισμού στα χιόνια το 2022. 

Τέλος, για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες απ' όταν η κυβέρνηση επέβαλε αυξήσεις 8% στα διόδια του υπόλοιπου εθνικού δικτύου, όπου «κουμάντο» κάνει η ίδια εταιρεία που αναλαμβάνει και την Αττική Οδό.

Συγκεκριμένα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ελέγχει κατά 100% τις συμβάσεις των οδικών παραχωρήσεων Νέα Οδός (Ιόνια Οδός και Αθηνών - Λαμίας) και Κεντρική Οδός (Ε65), έχει μερίδιο 17% στην Ολυμπία Οδό, ενώ έχει κερδίσει και περιμένει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της (ποσοστό 75%) για 35 έτη. 

Μετά από τόση ...μασαμπούκα στο εθνικό δίκτυο,  το «πουρμπουάρ» των 30 λεπτών ανά διέλευση στην Αττική Οδό είναι τα ψίχουλα που πετάει καθ' οδόν στις κότες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: