Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

 Ουδείς θα πρωτοτυπήσει αν προσομοιάσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τσίρκο. Το έκανε εύστοχα ο Αρκάς. 

Γιατί στην εποχή των νεοταξιτών η αισθητική είναι βασικό εν ανεπαρκεία αγαθό. 


 

Θα συγκρατηθώ έτσι. Δεν θα εισβάλλω ως ταύρος εν υαλοπωλείο για να σκορπίσω στα εξ ων συνετέθη την κακογουστιά. Το άστοχο. Το υπερφύαλο. 

Που διεξήχθη στους πρόποδες ενός πύργου τον οποίο κατά την κατασκευή του αλλά και κατόπιν της ολοκλήρωσής του είχε σύσωμη η Γαλλική διανόηση καταγγείλλει ως έκτρωμα. 

Μόλις όμως απεδείχθη πως το έκτρωμα αυτό συσσώρευε χρήμα τουριστικό, κατάπιαν και τα μορφωμένα μπαλάκια τα σάλια τους. Υπό αυτή την λογική υποτάχθηκαν και στον Χίτλερ, όταν εκείνος τους απείλησε με βομβαρδισμό του Παρισιού..

Το έχω πλειστάκις αναφέρει. Οι Γάλλοι είναι σωβινιστές. Πάνω απ' όλα η Γαλλία.. Αλλά ποια Γαλλία; 

Αυτή του Μακρόν που ο διανοητικά ανάπηρος ορέγεται αυτοκρατορικές στέψεις επιτιθέμενος κατά της Ρωσίας; Όλα όμως γίνονται. Με υπομονή προφυλακτικό και σάλιο γαμάει το κουνούπι τον ελέφαντα. 

Μ΄έναν κόσμο στο σκοτάδι της διαφθοράς, των πολέμων και των άλικων θανάτων, το φως της πόλης του ..."φωτός" ήταν ψευδαίσθηση. Που δεν το έσωσε ούτε η Σελίν Ντιόν. 

Γιατί σ' ένα νεκροταφείο πανανθρώπινων εμπνεύσεων ιδεών και αισθητικής,  καμιά σημασία δεν έχει αν εισαι ο πρώτος τάφος. 

Αυτό το ασύλληπτο κιτς παρακολουθήσαμε πλάι στην Βαστίλλη. Ασύνδετο, άνευρο, χωρίς έμπνευση, ανιστόρητο , με τους αθλητές απο πρωταγωνιστές  κομπάρσοι στο περιθώριο. Να κουνούν σημαιάκια, προσπαθώντας να ξορκίσουν την απόλυτη αποτυχία . 

Ρούφα τ' αυγό σου ρε Μακρόν..


Δεν υπάρχουν σχόλια: