Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΦΟΝ ΝΤΕ ΛΑΪΕΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ


 

 Ξεκίνησε το 6ήμερο σε εκατοντάδες επιχειρήσεις

 

Τελικά… δεν τρέχει τίποτα για την κυβέρνηση με την εξαήμερη εργασία. «Δεν καταργεί-ται η 5ήμερη εργασία και το 40ωρο» είπε ο Μητσοτάκης, που έριξε το σύνθημα μετονο-μασίας του μέτρου σε «πρόσθετη βάρδια εργασίας». Από κοντά και ο υφυπουργός Τσα-κλόγλου που ξεκαθάρισε ότι… «δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα». Τζάμπα γκρίνιες για το 6ήμερο, αποφάνθηκαν τα συστημικά ΜΜΕ. Και η απόδειξη; Μα λιγότερο από 1% των εργοδοτών έσπευσε να αξιοποιήσει το νέο μέτρο! Η πραγματικότητα ωστόσο είναι το 6ήμερο ξεκίνησε σε αρκετές εκατοντάδες χώρους δουλειάς. Αλλά και ότι η κυ-βέρνηση με το 6ήμερο, το 9ωρο, το 13ωρο σε δύο εργοδότες, τις Κυριακές, τα zero contracts και τόσα άλλα, έχει «οπλίσει» την φαρέτρα των εργοδοτών με πολλά αντεργατικά βέλη. Κι αυτοί θα τραβούν κάθε φορά ό,τι τους βολεύει καλύτερα!


Αυτήν ξέρουν, αυτήν εμπιστεύτηκαν

Σταθερότητα, συνέχεια και μπίζνες πάνω από όλα. Αυτό ήταν το κριτήριο των 401 ευρωβουλευτών οι οποίοι ψήφισαν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δεύτερη πενταετή θητεία στην προεδρία της Κομισιόν, όπως και των πολιτικών ομάδων που τη στήριξαν στο πλαίσιο του γνωστού παζαριού για τη μοιρασιά – ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Renew και Πράσινοι. Βλέπετε, πέρα από τις όποιες διαφορές και τα όσα της έχουν – δικαίως – επισυνάψει κατά καιρούς, η Γερμανίδα πολιτικός ηγείται ενός μηχανισμού ο οποίος διαθέτει πολιτική ισχύ και διαχειρίζεται πολύ χρήμα, ενώ παράλληλα γνωρίζει και αρκετά από τα «άπλυτα» των επικριτών της. Δεν είναι, λοιπόν, να παίζει κανείς με αυτά τα πράγματα – αυτήν ξέρουν, αυτήν εμπιστεύτηκαν.

Το «αντίο» του Δραγασάκη

Την παραίτησή του και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γιάννης Δραγασάκης. Η αλήθεια είναι ότι οι  περισσότεροι είχαν ξεχάσει ότι -έστω και τυπικά- παρέμενε μέλος του κόμματος μετά την παραίτηση του τον Γενάρη από τα όργανα.   Ο βετεράνος πολιτικός στην επιστολή του παρατηρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία «από-αριστεροποίησης».  Το κωμικοτραγικό είναι ότι αυτές οι αιτιάσεις έρχονται από τον κύριο καθοδηγητή του Αλέξη Τσίπρα, νονό της «βίαιης ωρίμανσης» και της πορείας πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Για όλο το διάστημα διακυβέρνησης υπήρξε ο κύριος συνομιλητής με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και εκφραστής της γραμμής για έναν «επώδυνο συμβιβασμό». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε το δημοψήφισμα του 2015 έθαψε οριστικά το Grexit και ενίσχυσε τελικά την ευρωπαϊκή θέση της χώρας.!

Ζητά και τα ρέστα η Hellenic Train

Ζητάει και τα ρέστα η Hellenic Train επειδή το 2023 κατέγραψε σημαντικές ζημιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τη μείωση του μεταφορικού έργου που ακολούθησε, αλλά και λόγω των καταστροφών στο δίκτυο από την κακοκαιρία Ντάνιελ πέρσι τον Σεπτέμβριο. Το εξωφρενικό είναι ότι η ιδιωτική εταιρεία, επικαλούμενη συμφωνία που έχει υπογράψει με το ελληνικό Δημόσιο, προτίθεται «να απαιτήσει τις αποζημιώσεις που συμβατικά δικαιούται για τις σημαντικές αυτές ζημιές», ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ (!) όπως προαναγγέλλει στην οικονομική έκθεσή της. Η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού σιδηρόδρομου έχει αποδειχθεί όχι απλώς ένα μεγάλο φιάσκο, αλλά και δολοφονική και ζημιογόνα για τον ελληνικό λαό που χρυσοπληρώνει την εταιρεία για να λαμβάνει κάκιστες και επικίνδυνες υπηρεσίες…

Ακροδεξιές ισορροπίες εντός ΝΔ

Παρά το εθνικιστικό ηχόχρωμα με αλυτρωτικές νότες της συνάντησης Μητσοτάκη-Μπελέρι στο Μεγάρο Μαξίμου οι «ανησυχίες» και οι κραυγές της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ δεν σταματούν. Τελευταίο κρούσμα η «μίνι ανταρσία» βουλευτών με αφορμή υποψηφιότητα της Κατερίνας Φουντεδάκη για τη θέση της υποψήφιας προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Η αιτία των αντιδράσεων που οδήγησαν τελικά στην απόσυρση της υποψηφιότητας ήταν ότι η Κ.  Φουντεδάκη ήταν εκ των συνδιαμορφωτών του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.  Η υποχώρηση Μητσοτάκη και η δικαιολόγηση των «επιφυλάξεων» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δείχνει την ενίσχυση των ακραία συντηρητικών τάσεων και εντός ΝΔ.

Πηγή Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια: