Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ

 Πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης τυπώνει το κυβερνητικά υποψήφιο «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» (NFP) δια της υποψηφίας πρωθυπουργού του Λουσί Καστέ. 

Κι αμέσως υψώθηκε η σημαία της κατάργησης του συνταξιοδοτικού συστήματος που πέρυσι πέταξε στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Μα ο διάβολος πάντα κρύβεται στις λεπτομέρειες.



Εσπευσε βέβαια να διευκρινίσει πως το «Μέτωπο» θα καλέσει σε «διάλογο» τους «κοινωνικούς εταίρους», βάζοντας μάλιστα και το ...πλαίσιο του διαλόγου.

Γιατί, όπως είπε η ίδια, πρέπει «να μάθουμε πώς θα χρηματοδοτήσουμε την κατάργηση της συνταξιοδότησης στα 64...». 

Δηλαδή, «ένα το κρατούμενο» ότι η συνταξιοδότηση αποτελεί «κόστος προς εξορθολογισμό» που πρέπει να φορτωθεί στους εργαζόμενους, κι αν αυτό δεν γίνει μέσω των «ορίων ηλικίας», ας βρεθεί άλλος τρόπος. 

Τα παραπάνω λόγια είναι άλλη μια δικαίωση όχι απλά της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του Μακρόν, αλλά του ίδιου του «βάθρου» της, δηλαδή της λογικής «κόστους - οφέλους», που άλλωστε κυριαρχεί και στις κατευθύνσεις της ΕΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Ως γνωστόν, τα περί «βιωσιμότητας» που επιστρατεύει και η παραπάνω «προοδευτική» υποψήφια αποτελούν τον μόνιμο «φερετζέ» της επίθεσης κυβερνήσεων και ΕΕ στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, κάτι που το γνωρίζουν καλά και οι Ελληνες ασφαλισμένοι. 

Οπως και να 'χει, ούτε μήνας δεν έχει περάσει από την «ήττα» Μακρόν, και οι «αντίπαλοί» του σοσιαλδημοκράτες έχουν καταφέρει να τον «δικαιώσουν» κάμποσες φορές, ξεπλένοντας την πολιτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: