Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 Υπό διάλυση η τηλεοπτική ενημέρωση Λαϊκή απαξία και πλειστηριασμοί.. 

 .................

 


Οι αλλαγές στα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία άρχισαν από το διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα που περιείχε όλη την ειδησεογραφία και των κομματικών ΜΜΕ, το left.gr, έπαψε να λειτουργεί. Η ανακοίνωση στην πρώτη σελίδα της κάνει λόγο για αναμόρφωση του περιεχομένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετατραπεί σε «φόρουμ» απόψεων και διαλόγου. Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει στο διαδίκτυο μόνο το avgi.gr.

Ένα ακόμη άδοξο τέλος γράφεται στις λίστες των πλειστηριασμών που αφορούν ΜΜΕ, καθώς στις 10/4 ήταν προγραμματισμένοι δύο για το συγκρότημα Κουρή. Σε πλειστηριασμό βγήκαν οι εγκαταστάσεις στον Ταύρο και το κτίριο της εκτυπωτικής Νίκη. Υπενθυμίζεται ότι τα ΜΜΕ που του ανήκαν –Αυριανή, Νίκη,  Δημοκρατικός Λόγος, Κανάλι 29 (που έγινε μετέπειτα Star) και Φίλαθλος– πρωταγωνίστησαν τη δεκαετία του ‘90 κι έβαλαν λουκέτο στην αρχή της κρίσης. 

Οι στενές σχέσεις δημοσιογραφικών ενώσεων και κυβέρνησης επιβεβαιώνονται συνεχώς. Η ΠΟΕΣΥ οργάνωσε ημερίδα για τα 35 χρόνια των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και οι ιδιοκτήτες, δηλαδή οι δημοτικές αρχές. Αίτημα των δημοτικών ΜΜΕ προς την κυβέρνηση παραμένει να μην μετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης αλλά να τους παραχωρηθούν οι συχνότητες ως «Μέσα δημόσιου συμφέροντος». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: