Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

 ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝ' ΑΛΟΓΑ ... ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ

..........................

 

Ευκαιρία για «πράσινο πλυντήριο» της ληστρικής διαχείρισης των πόρων του πλανήτη από το παγκοσμιοποιημένο κτήνος , έδωσε η πολυδιαφημισμένη 9 η  επί του Ιδρύματος «Νιάρχος» Διεθνής Διάσκεψη «Our Ocean»… .

 ..................


 

Ο Έλλην (λέμε τώρα) πρωθυπουργικός λακές του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού,  υποσχέθηκε τη δημιουργία δύο μεγάλων θαλάσσιων πάρκων, έλεγχο της εντατικής αλιείας, καταπολέμηση του πλαστικού, «πράσινα νησιά» και… πράσινα άλογα. Ταυτοχρόνως η Τουρκία ως αυτοδιορισθείσα συνιδιοκτήτης αντιδρούσε και οι δυνάμεις καταστολής, απαγόρευαν τη συγκέντρωση περιβαλλοντικών οργανώσεων εκτός του χώρου διάσκεψης..

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προωθεί τη συναινέσει των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των εθνικιστών, τις άκρως επικίνδυνες εξορύξεις για υδρογονάνθρακες σε μεγάλα θαλάσσια βάθη σε Κρήτη και Ιόνιο, ενώ εισάγει μαζικά το ρυπογόνο LNG (υγροποιημένο ορυκτό αέριο) κυρίως από τις ΗΠΑ.

Μόνες κερδισμένες από την δραστηριότητα αυτή θα είναι οι εταιρίες ορυκτών καυσίμων που θα δουν τα κέρδη και τις μετοχές τους στα ύψη.. 

Όσο δε για την αποικία η ωραία Ελλάς, ιδού: 

 «Οι εξορύξεις  στα “θαλάσσια οικόπεδα”, που έχουν παραχωρηθεί στην αμερικανική πολυεθνική Exxon Mobil και στο ελληνικό μονοπώλιο HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ), παρά τα κροκοδείλια δάκρυα περί του πλανήτη θερμοκηπίου σημαίνουν πως: Ρύπανση και υποβάθμιση των θαλάσσιων περιοχών κι αποτελούν θανάσιμη απειλή για τη θαλάσσια ζωή και τους κατοίκους των νησιών. Ταυτόχρονα, η καύση των όποιων υδρογονανθράκων βρεθούν θα επιτείνει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης με περισσότερους και εντονότερους καύσωνες, πλημμύρες, πυρκαγιές. ».

Τ΄είν' ο πόνος μπρος στα κέρδη..


Δεν υπάρχουν σχόλια: