Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ

Σε αιχμηρό σχόλιο προέβη η ΑΤΕ-ΕΚΑ σχετικά με τον εργατικό – λαϊκό αγώνα δρόμου της Κυριακής 28ης Απρίλη και την απαλοιφή του όρου «κομμουνιστές» από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Μα γιατί διαμαρτύρονται..Ο Ψυχάρης (συγκρότημα) έχει προειδοποιήσει από το 1999. Επιτεθείτε κατά της  κομμουνιστικής αριστεράς στην ιστορία της.. Δουλειά που ανέλαβε εργολαβικά ο ίδιος και ο ασυνάρτητος πολιτικός πίθηκος τηλεπλασιέ. με βρεφονηπιακά επιχειρήματα.. Δεν απέχουν πολύ να μας πουν πως οι θυσιασθέντες για την πατρίδα διακόσιοι της Καισαριανής ήταν τα ορφανά του Χίτλερ

 ....................


 

Η ανακοίνωση της ΑΤΕ -ΕΚΑ

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ΑΤΕ) – ΕΚΑ καταγγέλλει τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για την προσπάθεια ξαναγραψίματος της ιστορίας της εκτέλεσης των διακοσίων κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 από τους ναζί κατακτητές. Σε αυτό συνέβαλε η ντροπιαστική συναίνεση της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ τόσο στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) όσο και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ).

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΑ αποφάσισε την διεξαγωγή «Εργατικού – Λαϊκού Αγώνα Δρόμου για τους 200 εκτελεσθέντες στην Καισαριανή» από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου ως τον χώρο εκτέλεσης στην Καισαριανή, στις 28 Απρίλη 2024, με αφορμή τα 80 χρόνια από την εκτέλεση τους. Ήταν μια πρόταση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Τόσο η πρόταση του δελτίου τύπου του ΕΚΠ όσο και η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ αναφέρονταν ρητά στην «εκτέλεση 200 κομμουνιστών» από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, την 1η Μάη του 1944, κάτι που πιστοποιείται και από τη δημοσίευσή τους σε πολλές ιστοσελίδες.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση άλλαξε και ο όρος κομμουνιστές απαλείφθηκε! Από ποιον και με ποιο δικαίωμα; Από πότε η ιστορική αλήθεια αποτελεί αντικείμενο κοπτοραπτικής ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι;

Οι 200 της Καισαριανής δεν ήταν μόνο αντιστασιακοί ή αγωνιστές, όπως κατέληξε να λέει το Δελτίο Τύπου του ΕΚΑ και το ΕΚΠ (link). Τους εκτέλεσαν επειδή ήταν κομμουνιστές! Αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο και φυσικά δε διαφεύγει αυτό από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να διαφεύγει από τις δυνάμεις της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ)!!

Ο ίδιος ο στρατιωτικός διοικητής της ναζιστικής κατοχής, κατόπιν της επιτυχούς ενέργειας του ΕΛΑΣ στις 27/4/1944 στη Λακωνία, έλεγε:

«Την 27.4.1944 κομμουνιστικαί συμμορίαι, παρά τους Μολάους, κατόπιν μίας εξ ενέδρας επιθέσεως, εδολοφόνησαν ανάνδρως ένα Γερμανό στρατηγό και τρεις συνοδούς του αξιωματικούς και ετραυμάτισαν πολλούς Γερμανούς στρατιώτες. Εις αντίποινα θα εκτελεσθούν:

1. Ο τυφεκισμός 200 κομμουνιστών την 1η Μαΐου 1944.

2. Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών, τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάων προς Σπάρτην, έξωθι των χωρίων.

Υπό την εντύπωσιν του κακουργήματος τούτου, Ελληνες εθελονταί (σ.σ. πρόκειται για ταγματασφαλίτες) εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς.

Ο στρατιωτικός διοικητής Ελλάδος».

Καταγγέλλουμε την αλλοίωση και απαιτούμε να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια από το ΕΚΑ και το ΕΚΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: