Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: ΣΕ ΡΕΚΟΡ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

 Μπάιντεντ και Τραμπ προσωρινώς εχθροί,  θα ενωθούν και πάλι κατά τους Φίσερ και Κραφτ εν ονόματι των λόμπι , την επομένη των εκλογών ..



Μπορεί ο Μπάιντεν να καυχιέται ότι το ύψος των «δωρεών» που έχει συγκεντρώσει αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στην ιστορία των Δημοκρατικών, ο υπολειπόμενος Τραμπ τον παρακολουθεί κατά πόδας.. 

 Σε πρόσφατη βραδιά που διοργάνωσε σε βίλα επιχειρηματία στο Μαϊάμι με λίγο παραπάνω από 100 καλεσμένους κατάφερε να αντλήσει πάνω από 50 εκ. δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία. Τα διπλάσια σχεδόν από το πρόσφατο «γκαλά» του Μπάιντεν στο Μανχάταν, όπου οι προσκεκλημένοι έκοβαν «εισιτήρια» αξίας έως και μισού εκατ. δολαρίων προκειμένου να παρακολουθήσουν την αφρόκρεμα των Δημοκρατικών (Μπάιντεν, Ομπάμα, Κλίντον) μαζί με αστέρες του Χόλυγουντ και του Μπρόντγουεϊ.

Δεν είναι βεβαίως απορίας άξιον το γιατί να θέλουν οι γύπες να φάνε τις σάρκες τους. Πρόκειται  για επιχειρηματίες που πλημμυρίζουν αυτοβούλως βίλες και πολυτελείς χώρους ανταποκρινόμενοι στις προσκλήσεις των διεκδικητών της προεδρίας. Τι τους μαγνητίζει;

Το ισχυρό θέλγητρο του διαβολικά καλού Τραμπ δεν είναι άλλο από τη φορολογική του πολιτική, η οποία υπόσχεται μεγάλες απαλλαγές και ελαφρύνσεις για την ολιγαρχία του πλούτου, καθώς και η ανοιχτή του εχθρότητα προς τον συνδικαλισμό και κάθε κίνημα διεκδίκησης, σε μια εποχή που το εργατικό κίνημα δίνει σημαντικές μάχες στις ΗΠΑ. 

Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν πιστώνεται την αποφασιστική εμπλοκή του στους πολέμους της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής, με τους οποίους επιχειρείται να διασφαλιστεί η αμερικάνικη ηγεμονία στον δυτικό αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. 

Είναι λογικό λοιπόν, το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο βλέπει τα κέρδη του να αυξάνονται διαρκώς, να «παίζει τα ρέστα του» στους δύο υποψηφίους, αφού η ανταπόδοση αναμένεται άμεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: