Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

OI ΠΑΝΕΛΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΣΕΦΕΡΛΕΙΑΔΑΣ..

 

Το απορίας άξιον είναι πως τους ανέχεται ο λαός.. Έστω ένα άνευ αριθμητικής σημασίας τμήμα του.. Ποιους εννοώ;

 Διάφορες ανθρωπίδες υπό τον λατινογενή τίτλο «panelistas». 

Που στη θεία μανία τους της διεκδίκησης υψηλών ποσοστών τηλεθέασης διαγκωνίζονται ως του μεταξύ τους ολικού εξευτελισμού .. Πάνω χέρι κάτω χέρι, τίνος είν’ το τηλεοπτικό ρετιρέ. 


 

 

 

Μπορεί πράγματι να βιώνουμε την κοινωνική εποχή της «νεύρωσης», την κουλτούρα της παραλυσίας, το ημέτερη μετεμφυλιακή μας συνείδηση , το ας πάνε στο διάβολο όλα.Ακόμη ακόμη και το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» ως συνθηματική χυδαιότητα των νικητών..

 Αλλά όχι όλα ίσιωμα. 

Επί της Πισπιρίγκου επί παραδείγματι. 

 

Το δηλητηριώδες φάρμακο που εν ονόματι της θεραπευτικής του φενάκης μοιάζει να το χορήγησαν τα ΜΜΕ στην ίδια αντί να το δώσει αυτή στο σπλάχνο της. 

Τεμαχίζεται καθημερινά η συμπεριφορά της από κοινού με την ψυχή της και στη συνέχεια τα κομμάτια της, απλώνονται στον πάγκο του συνήθως μορφωτικά αναλφάβητου τηλεοπτικού χασάπη. 

Για όσους έχουμε έστω μια γεύση από αμφιθέατρα των νομικών επιστημών, ξέρουμε καλά πως τους ανθρώπους --αν δεν είναι νομάδες-- δεν τους εξηγούμε οπαδικά. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί είναι υπόδικοι ειδεχθών κακουργημάτων!! Τους κατανοούμε δεδομένου πως: 

Άβυσσος εισίν η ανθρώπινη ψυχή.. Ψάξτε σμπίροι να βρείτε ποιος το είπε.

Επιπλέον απουσίας αδιάσειστων στοιχείων η απάντηση στο όποιο ερώτημα δεν είναι ο λόγος ο υποθετικός. Τι δηλαδή θα κάναμε εμείς.  Η συναισθηματική εμπλοκή είναι ήττα ταπεινωτική.

Γιατί ζώα θα εξισωθούμε με την αλαζονεία του εκ του ασφαλούς καταθέτοντα μάρτυρα. Εγώ μπορεί έτσι μπορεί και κοκορέτσι. Εξαρτάται..

Τι θα πει ότι η κατηγορουμένη ή ο κατηγορούμενος διεκδικεί νόμπελ αταραξίας αλλά και το αντίστροφο. 

Το να είσαι και όχι να υποδύεσαι τον δημοσιογράφο (αλίμονο στην αυριανή αν υπάρχει ΕΣΗΕΑ) σημαίνει οξύτατη αντιληπτική ικανότητα και κυρίως ως προς το εξής: πως κατά κανόνα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα κάποιου, προέρχεται από το μεγαλύτερο μειονέκτημά του..

Η διαχείριση επομένως των ηχοακουστικών μαζικών μέσων δεν είναι .. Σεφερλειάδα ... 

Και κατά βάση αρνείται πεισματικά την ταυτοποίησή της με μια βιοτεχνία ανακύκλωσης τηλεοπτικών ευάλωτων και ευέλικτων σκουπιδιών τύπου Λιάγκηδων Καινούργιων Περήδων λακέδων του θανόντος κομιστή Αναστασιάδη Σκορδάδων Μαλέληδων Ψινάκηδων και ουκ έστιν αριθμός. 

Άπαντες μύστες της υπέρμετρης βλακείας ή επί τα χείρω υποτέλειας. Που τους αντιλαμβάνεσαι στο φτερό γιατί μιλούν όταν δεν έχουν τίποτα να πουν ή όταν  κανείς δεν τους ζητά τη γνώμη τους. 

Και βεβαίως δεν έχω ιδέα των πεπραγμένων επί της υπόθεσης Πισπιρίγκου, αλλά: γνωρίζω καλά ότι γενικώς ουδείς εκ των μαρτύρων πραγματογνωμόνων είναι αναμάρτητος. 

Όμως γνωρίζω επίσης καλά και κάτι ακόμη: 

Είναι πιότερο να αθωωθούν εκατό ένοχοι παρά να καταδικαστεί ένας αθώος. Προκαλείτε έτσι την αντιστροφή της λειτουργίας του πεπτικού μας συστήματος.. Μαζευτείτε ως εκ τούτου πριν σας μαζέψει ο λαός..

Δεν υπάρχουν σχόλια: