Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 Αριθμολάγνος δεν υπήρξα ποτέ. Γιατί ακόμη και οι φυσικοί αριθμοί δεν είναι ποτέ αυτεξούσιοι. 

 ................

 


Η αποκωδικοποίησή τους θα εξαρτάται πάντα από τη θέση τους μέσα στο σύνολο. Το ένα από μόνο του μπορεί και να αποκωδικοποιείται ως μια μονάδα, αλλά μόλις τεθεί παραπλεύρως και όχι κάτωθεν του ενός, προκύπτει το 11. 

Ωστόσο πάντα θα έχουν την αξία τους ως μονάδα μέτρησης ενός συνόλου. 

Των τετραγωνικών μέτρων που υποδηλώνουν την ασφάλεια μιας στέγης, επί παραδείγματι, --την οποία τούτες τις ώρες πλειστηριάζουν οι τοκογλύφοι μετά των πολιτικών τσανακογλειφτών τους. Το αποτέλεσμα του αθροίσματος των εισοδημάτων σου μείον τις υποχρεώσεις σου και τις ανελαστικές δαπάνες, που προσδιορίζει και τη ποιότητα της ζωής σου. 

Τις ωθεί όμως ο «ευρωπαϊκός κορμός» δια του πολιτικού μεταβολισμού από τον πάτο στον απόπατο. 

Αυτά σε επίπεδο ατομικό αφορούν το «έχειν» του καθενός εξ’ ημών, που επί εκατονταετίες πολλές η εξωνημένη διανόηση της ηγέτιδας τάξης, ονόμαζε οικονομία. Για να διαστρέφει δόλια τις έννοιες επιτυχία και αποτυχία. Έχεις, «είσαι, υπάρχεις».. Δεν έχεις, ούτε είσαι μα μήτε και υπάρχεις. 

Η πεμπτουσία της ζωής. 

Ή αλλιώς θεμέλιο της καπιταλιστικής οικονομίας. 

Για τ άλλα που παραπέμπουν στην πεμπτουσία του «είναι», την ύπαρξη του καθενός εξ ημών, σε έπειθαν πως ανήκουν στον χώρο της μεταφυσικής και τα προσπερνούσαν σφυρίζοντας αδιάφορα, ακόμη και αν ήσουν κοινωνικά νεκρός. Να όμως που πλέον των δύο δεκαετιών ανθρωποκαταστροφής απόδειξαν ότι: 

Δεν υπάρχει το «έχειν» αν δεν υφίσταται το «είναι». 

Με λόγια απλά αν δεν είσαι δεν μπορείς να έχεις. Ει μη μόνον μια θέση στο πλασματικό υπερπέραν πασών των θρησκειών, για όσους έχουν εθιστεί ανεπανόρθωτα στις μεταφυσικές δοξασίες. 

Κάτι ωστόσο που οι λακέδες των τοκογλύφων δεν θέλουν να συνειδητοποιήσεις γιατί αυτομάτως τα πράγματα θα έρθουν στη φυσική τους θέση. 

Ποια είναι αυτή; 

Ο δημιουργός-άνθρωπος θα υψωθεί πάνω από το δημιούργημά του-πολιτική, οικονομία, τεχνολογία. 

Οι εξουσίες –εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική-θα τεθούν υπό τις διαταγές του με τις τράπεζες ή να εξαφανίζονται ή να περιορίζονται αυστηρά στον ρόλο τους υποκλινόμενες στην κυριαρχία του. Ακριβώς το αντίστροφο απ’ ότι σήμερα συμβαίνει. 

Η ανθρωπότητα φοβισμένο υποκείμενο μιας φυσικής διαστροφής!! Ποιας; Της ζωής στο απόλυτο κενό. Δεδομένου ωστόσο πως η φύση σιχαίνεται τα κενά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. 

Άρχισαν ήδη τα πρώτα σκιρτήματα της ζωής να εμφανίζονται δειλά (συχνά σε λάθος κατεύθυνση όμως) για να το συμπληρώσουν με την αμφισβήτηση. 

Από την πέραν του Ατλαντικού μητρόπολη του καπιταλισμού ως τον αναπτυγμένο Ευρωπαϊκό Βορά και τον …καθυστερημένο Νότο, και από την ..απολίτιστη κατά τους οπαδούς της Άριας φυλής Ανατολή, φυτρώνει – έστω ασύντακτα – η σπορά της ανυπακοής. Και θα καρπίσει αψηφώντας τις συνέπειες.. μιας πιθανής ήττας της.. 

Τι έχουν να χάσουν επί παραδείγματι όσοι επιβιώνουν σε θερμοκρασίες πολικές ή ξεκίνησαν να αμείβονται για την εργασία τους με δωροεπιταγές ή κουπόνια. Ή οι άλλοι των οικονομικών γκέτο που κάνουν τα Μεσαιωνικά Κάστρα του ευρωπαϊκού σκοταδισμού και της δουλείας να μοιάζουν Ησιοδικά νησιά των μακάρων εμπρός τους.. 

Για τους Έλληνες και τους εξαθλιωμένους Άραβες της νέας προσφυγιάς που ψάχνουν σε λάθος γεωγραφικό στίγμα τη νέα Εδέμ τους, ούτε λόγος. 

Έρχονται ημιθανείς εντός των ορίων της συνθήκης Σέγκεν, όπου άπαντες ιθαγενείς και εμιγκρέδες τελούμε υπό το καθεστώς μιας σατραπικής αιχμαλωσίας.. Του μεγάλου και αόρατου νεοταξικού αδελφού.. 

 Ένα είναι το βέβαιο επομένως. Ότι αργά ή γρήγορα θ’ αποτινάξει ο άνθρωπος νομοτελειακά τους ζυγούς που τον έχει ζέψει το διεθνές ιερατείο των τοκογλύφων. 

Επειδή η δύναμη της απόγνωσης, που τον έχει υποτάξει στον φόβο θα εξαφανιστεί, όταν πλέον αυτός δεν θα έχει τίποτα πέραν των αλυσίδων του να χάσει.. 

Και είτε αφυπνιστεί βίαια και ασύντακτα είτε συντεταγμένα θα συμβεί. Γιατί θα έχει προσχωρήσει στην ιδέα πως όποιος φοβάται τα ύψη δεν πετάει ποτέ. Κι όποιος δεν πετάει ποτέ μια ζωή θα σέρνεται σαν τα σκουλήκια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: