Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΗ ΤΕΦΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ !!

 Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών Ήλιε μου σε παρακαλώ πες στους χαροκαμένους να κλαιν' στης πίκρας το γιαλό για μας τους προδομένους.. 

Δική μου ταπεινή συνεισφορά στο πένθος για τα παιδιά μας που σκότωσε το καθεστώς Μητσοτάκη Από τον Γιώργο μας --  δεν του ανήκει ούτε η φωνή ούτε τα τραγούδια γιατί όταν αυτά βγουν στο φως του ήλιου ανήκουν σε όλο τον λαό -- που δεκαετίες πριν υμνούσε προφητικά  τον πόνο μας 

 

   

 

«Μετά την καύση η τέφρα των νεκρών αποδίδεται στις οικογένειες. Των δικών μας νεκρών η τέφρα πετάχτηκε», δήλωσε η μητέρα του 22χρονου Γιώργου που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Τέμπη / Λαθροχειρία Καραμανλή για να καλύψει εαυτόν (έγγραφα) 

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ από συγγενείς θυμάτων και επιζώντες της τραγωδίας, τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων (ΕΔΑΠΟ) υπογράμμισαν ότι από όλες τις δικλείδες ασφαλείας αν λειτουργούσε μόνο η φωτοσήμανση, αυτό θα αρκούσε για την αποφυγή του δυστυχήματος. 

 Επιπλέον, η επιτροπή στα συμπεράσματά της κάνει λόγο για «σωρεία ανθρώπινων λαθών και παραλείψεων» η οποία «βρήκε πρόσφορο έδαφος σε ένα περιβάλλον συνολικής περιφρόνησης κανονισμών και διαδικασιών». 

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «η σταδιακή κατάρρευση συστημάτων και διαδικασιών δεν οδήγησε σε καμία λήψη μέτρων (μείωση ταχυτήτων, αραίωση των δρομολογίων, επιπλέον προσωπικό, επιπλέον έλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: