Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΚΑΨΗ--ΜΙΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ

 Η ημερομηνία και η ώρα δημοσίευσης είναι Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2024, 00.05. 

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα έχει ολοκληρωθεί πριν λίγη ώρα και ο δημοσιογράφος, «καψ-ωμένος» από τις εικόνες που παρακολουθούσε στην τηλεόραση (να πέρασε από Σύνταγμα κομματάκι δύσκολο, πού να μπλέξει τώρα με τις σβουνιές και τα άχυρα...), έκατσε μπροστά στο πληκτρολόγιο να συντάξει το άρθρο του. 


 

«Είναι τα αιτήματα των αγροτών δίκαια;», αναρωτήθηκε ο καψ-ερός. 

Απαντώντας στον εαυτό του, παρατήρησε ότι η συμπαράσταση στους αγρότες από εργαζόμενους και άλλους βιοπαλαιστές δεν θα ήταν τόσο μεγάλη αν τους έλεγαν ότι για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος θα έπρεπε να πληρώσουν περισσότερους φόρους. 

Δηλητήριο δηλαδή και συκοφαντίες, ότι για τα αιτήματα των αγροτών κάποιος άλλος πρέπει να πληρώσει αν η κυβέρνηση τα ικανοποιήσει. (ανατρίχιαζε στην ιδέα πως θα έκοβε ψαχνό από τα αφεντικά του..) 

Και γιατί να τα ικανοποιήσει, όταν οι αγρότες είναι οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες και φοροφυγάδες, όπως υπονοεί ξεδιάντροπα ο δημοσιογράφος; 

Και γιατί να τους δώσει φτηνότερη Ενέργεια, όταν στα χωριά τους εμποδίζουν την ανάπτυξη ΑΠΕ και την «πράσινη μετάβαση», η οποία επιταχύνει τον αφανισμό πολλών απ' αυτούς; 

Θλιβερός ο Καψη-μιτζής της κυβέρνησης. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη όμως το άρθρο του, ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. Και ότι η συγκλονιστική κινητοποίηση στο Σύνταγμα πέτυχε διάνα τον στόχο της να βάλει την κυβέρνηση (και τα παπαγαλάκια της) «στην πρίζα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: