Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

ΑΧΝΙΖΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΥΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 Ιράν κατά Μπαϊντεν: Το Ιράν θ ανταποδώσει αποφασιστικά κάθε επίθεση που θα δεχτεί κατά της επικράτειας και των συμφερόντων του!!! Να σας θυμίσω πως πλέει στην ερυθρά και ελληνική φρεγάτα και στη περίπτωση που βυθιστεί ή χαθούν ελληνικές ζωές για αλλότρια συμφέροντα ψαξε γελοίε πρωθυπουργέ ελικόπτερο να χαθείς κι εσύ.

 .....................

 


Το Ιράν θα ανταποδώσει με αποφασιστικό τρόπο οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της ιρανικής επικράτειας, ιρανικών συμφερόντων ή πολιτών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, απαντώντας στον πρόεδρο των ΗΠΑ που δήλωσε ότι θα υπάρξουν αντίποινα για την επίθεση με drone σε βάση στην Ιορδανία, όπου σκοτώθηκαν Αμερικανοί στρατιώτες. 

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι έχει ήδη πάρει τις σχετικές αποφάσεις για την επίθεση. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν ακόμη 34, έγινε από «υποστηριζόμενες από το Ιράν» ιρακινές ένοπλες οργανώσεις, αλλά χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις. 

 Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μυρίζει όλο και περισσότερο μπαρούτι, καθώς, ενώ είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Μέση Ανατολή, επιθέσεις και συγκρούσεις καταγράφονται περιφερειακά, με την εμπλοκή συμμάχων και υποστηρικτών της μίας ή της άλλης πλευράς. Μέλη και αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του στρατού του Ιράν, σκοτώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία, πέντε στις 20 Ιανουαρίου, ακόμη δύο την 25η Δεκεμβρίου. 

Τη Δευτέρα, ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν «ιρακινό κέντρο στρατιωτικών συμβούλων» στη Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Σύμφωνα με τον Ιρανό πρεσβευτής στη Δαμασκό, στόχος της επιδρομής ήταν ιρανική εγκατάσταση και διαβεβαίωσε πως τα θύματα δεν ήταν Ιρανοί. Επίσης, το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα στην ημιαυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν στο Ιράκ στις 15 Δεκεμβρίου, βάζοντας ιδίως στο στόχαστρο εγκατάσταση την οποία περιέγραψε ως «αρχηγείο» της Μοσάντ, της υπηρεσίας κατασκοπίας του Ισραήλ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στα πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: