Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

 ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΚΩΛΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΤΗΝ ΕΡΤ 

.........................

 


Από τις πρόσφατες «κατ’ εξαίρεση» αυξήσεις προς στελέχη δημοσίων οργανισμών δεν απουσιάζει η κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ. Παρά το γεγονός πως η λειτουργία της στηρίζεται αποκλειστικά στα περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ των πολιτών από το ανταποδοτικό τέλος, τα στελέχη της θα λάβουν και τη νέα αύξηση αποδοχών. 

Αύξηση που συνοδεύεται από την πρόταση της διοίκησης να αυξηθεί και το ανταποδοτικό τέλος από τα 3 στα 3,5 ευρώ μηνιαίως. Οι πολίτες θα πληρώσουν πάλι τον λογαριασμό, για μια εταιρεία που ανήκει αποκλειστικά στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ελέγχει απόλυτα και ολοκληρωτικά την ειδησεογραφία στην ΕΡΤ.

Η διορισμένη διοίκηση της ΝΔ επέβαλε την κουλτούρα της χυδαιότητας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αντέγραψε το χειρότερο μοντέλο της ιδιωτικής (πρωινάδικα με κουτσομπολιά, εικονικό λάιφ στάιλ και κους-κους της σαβούρας) με περιεχόμενο που γέμισε και τις χαρακτηριζόμενες ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, κόβονται όλες οι εκπομπές, ακόμη και των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση παραγωγών και εξωτερικών εταιρειών, που χαρακτηρίζονταν «πολιτιστικές». Ενώ, μπορεί το λουκέτο στην ΕΡΤ2 προς το παρόν να αποφεύχθηκε, εξαιτίας των μεγάλων αντιδράσεων, ωστόσο το κανάλι «νεκρώνεται» χωρίς καμία νέα παραγωγή, καθώς θα μεταδίδει μόνο επαναλήψεις και εκπομπές αρχείου.

Η λειτουργία της ενημέρωσης και ειδησεογραφίας της ΕΡΤ ως απόλυτο εξάρτημα της κυβερνητικής προπαγάνδας συμπληρώνεται από την ανεξέλεγκτη αχαλίνωτη διαχείριση δημοσίου χρήματος που φτάνει τα 200 εκατ. ετησίως. 

Τα περισσότερα από αυτά κατευθύνονται στο πρόγραμμα, ενώ το προσωπικό και η μισθοδοσία αναλογούν πλέον στο 30% του προϋπολογισμού.

 Είναι χαρακτηριστικό πως η διοίκηση Ζούλα έχει ήδη δεσμεύσει για «πρόγραμμα» σχεδόν 20 εκατ. ευρώ από τους προϋπολογισμούς των ετών 2024 έως και 2030! Σημειώνεται πως το 2022 η ΕΡΤ απασχολούσε 1.890 άτομα, ενώ το 2023 αποχώρησαν υποχρεωτικά λόγω συνταξιοδότησης περίπου 300. Τα κενά καλύπτονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα ήδη να απασχολούνται περίπου 500 άτομα σε εξωτερικές, μεικτές και εσωτερικές παραγωγές.

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ανέβηκε στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής η νέα διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Κασκανιώτη, πρώην στέλεχος προγράμματος στη συνδρομητική της Nova. Στόχος της διοίκησης το επόμενο διάστημα είναι η ενίσχυση της ERTFlix και της ERT News, δηλαδή της κυβερνητικής προπαγάνδας και των αγορών-αναθέσεων τηλεοπτικών σήριαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: