Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΚΑΝΕ ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΑΙ

 

«Ημουν κι εγώ στην πρεσβεία», αναφωνεί ανερυθρίαστα κάποιος Κανέλλης των ΝΕΩΝ, περιγράφοντας την εμπειρία που έζησε στα σεμινάρια της ισραηλινής προπαγάνδας. Με την χθεσινή σελίδα του στην εφημερίδα να έχει εξ ολοκλήρου αφιερωθεί  στην διδακτέα ύλη εντός της οποίας περιλαμβάνονταν όλα τα SOS από τα fake news του πολέμου. 


 

Καταφεύγει έτσι σε σειρές χιλιοπαιγμένων εικόνων και βίντεο που η "πρεσβεία" διανέμει ως φέιγ βολάν προκειμένου να στοιχειοθετήσει τον ρόλο του θύματος που υποδύεται ευθύς εξ αρχής της εμπλοκής. 

Και ποιες είναι αυτές; Το αποτέλεσμα της γνωστής μονταζιέρας. Αυτές που οι Παλαιστίνιοι περίπου ως ανθρωποφάγοι που κατακρεουργούν, αποκεφαλίζουν, βασανίζουν, πυροβολούν και σκοτώνουν εν ψυχρώ αμάχους που βρέθηκαν σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή ωσάν του Ισραήλ και της Παλαιστίνης να πυροδοτήθηκε μόλις χθες,,Εικόνες που διαψεύδονται την επομένη ηχηρά και μάλιστα εντός της ίδιας τους της χώρας.

Για παράδειγμα, στη σελίδα του Κανέλλη δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσει ο αναγνώστης για τα «τούνελ της "Χαμάς"» κάτω από τα νοσοκομεία που ήταν ...φρεάτια ασανσέρ, για τα κιμπούτς που κατοικούνται από εκπαιδευμένους στρατιωτικούς, για τα ελικόπτερα του ισραηλινού στρατού που σκότωσαν δεκάδες αμάχους, βομβαρδίζοντας στα τυφλά τη μέρα της επίθεσης και τόσα άλλα. 

Προφανώς, στα σεμινάρια της πρεσβείας, το «κάνε πως κοιμάσαι» όταν διαβάζεις τις διαψεύσεις των κατασκευασμένων ειδήσεων, διδάσκεται ως προηγμένη τεχνική στους εγχώριους προπαγανδιστές των ισραηλινών εγκλημάτων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα καταφέρουν να κοιμίσουν και τον λαό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: