Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ

 ...ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ

.........................

Ανωνύμου του Έλληνος

 


«Ψιλό γαζί»-που λέει το πανέμορφο ρεμπέτικο άσμα-πάει το δούλεμα της ξενόδουλης εξουσίας στον ηλίθιο, διεφθαρμένο και δια της οθόνης πολλαπλώς ψεκασμένο όχλο της αποικίας Γκραικυλίας και στην εξοντωτική φορολογία των εργαζομένων υπέρ των μεγάλων καρχαριών και των ξένων αφεντάδων. 

Κραυγάζουν τα βοθροκάναλα ότι ένας στους τρεις ή στους δυο ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ και πανηγυρίζουν με άθλια περιπτωσιολογία, κουτόχορτο για τα κωθώνια, που αμάσητο το κατεβάζουν: 

Ένας περιπτεράς, έκλεβε Φ.Π.Α. από πέντε μανταλάκια, ένας τσαγκάρης απέκρυψε εισόδημα πέντε εκατομμυρίων! Εσχάτως πλασάρεται και χυδαίο, εξώφθαλμο… ξεκάρφωμα. Με θριαμβικές τυμπανοκρουσίες αναγγέλλονται, τάχα, εξοντωτικά πρόστιμα σε μεγάλες πολυεθνικές για φοροδιαφυγή. Εδώ γελάμε βροντερά!

Ποιος τολμάει να τα βάλει με τις ξένες πολυεθνικές, που κυβερνάνε την Γκραικυλία και τσοντάρουν πλουσιοπάροχα στο πολιτικό και κομματικό προσωπικό της μαζί με τα βοθροκάναλα; Άλλα 6,8 εκατομμύρια ευρώ δωράκι για την… Ουκρανία και έπεται προφανώς έτερο πιο γενναίο για το φανατικό χειροκρότημά τους στους δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού αιμοβόρους Εβραίους! 

Τόνα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο του Ιμπεριαλισμού! Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς για να πιστέψει ότι αυτά τα πρόστιμα  δεν είναι μόνο για τηλεοπτική κατανάλωσης και σανό; Ότι πρόκειται να πληρωθούν! 

Κι έτσι να γίνει, πενιχρή αξία θα έχει η αποπληρωμή τους. Παράδειγμα:  Η ΔΕΙΝΑπολυεθνική τρώει πρόστιμο 5 εκατομμύρια ευρώ και πανηγυρίζουν όλα τα κομματόσκυλα και βοθροκάναλα. Καταφεύγει στα δικαστήρια, τρενάρει την υπόθεση για πέντε έτη, συνεχίζει την ίδια πολιτική, βγάζει εκατομμύρια από την καθημερινή φοροκλοπή και όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση, καλείται να περάσει από το κρατικό ταμείο. 

Αν τελικά είναι 5 εκατομμύρια το πρόστιμο, μετά από 5 χρόνια η αληθινή τους αξία θα είναι τρία, χώρια που η εταιρεία θα έχει κερδίσει δεκάδες άλλα εκατομμύρια συνεχίζοντας την ίδια πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: