Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΕΝΟΧΙΚΕΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ

 Μόλις προσγειωθείς εκ του Αρη ο Κικίλιας. Ως ένας εκ των πολλών ιχνηλατών της σωστής πλευράς της ιστορίας. Φλυαρώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δια του θράσους του Νεοδημοκρατικού κυνισμού, είπε:  

 


«Δουλειά μου είναι να προστατεύονται οι πολίτες. Θα πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα ζητήσω να ελεγχθούν όλοι όσοι δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, είτε τώρα με τα αντιπλημμυρικά έργα, είτε αργότερα για τα μέτρα κατά των πυρκαγιών». 

Πρόκειται περί οίστρου ωσάν η κυβέρνησή του να βρίσκεται σε δημιουργικό ..οργασμό. Ιδία δε της προστασίας των εξαθλιωμένων πολιτών. Λες και δεν παρήλθαν παρά κάτι --μετρούμενοι στα δάκτυλα της μιας χειρός -- μήνες που από Βορά ως Νότου πυρπολήθηκε ξανά η μισή Ελλάδα και κάτι μέρες που πνίγηκε η τροφοδότης περιφέρεια της χώρας, η Θεσσαλία.

Ξέρει αυτός όμως. Πλησιάζει απειλητικά ο χειμώνας στη σωστή πλευρά της ιστορίας με το μέλλον άδηλο δεδομένου πως: Η Ευρώπη της Σουσούς στέγνωσε από ενέργεια και η καύσιμος ύλη είναι μεν βασικό αλλά εν ανεπαρκεία αγαθό. Κι αυτό κοιλοπονά ανησυχία αν όχι φόβους ανατριχιαστικούς. Μην τύχει και ξυπνήσουν ένα πρωί σε ελικόπτερο διαφυγής.

Και τι κάνει; Αρχίζει να διαχέει τις ενοχές όπου και σε όποιον βρει εύκαιρο για να μην πάρουν ξανά τον μουτζούρη στα χέρια τους.. Και οι πλέον εύκαιροι εξ όλων όσων υπαινίσσεται, είναι φυσικά οι φορείς του κρατικού μηχανισμού.. Κάτι νεόπτωχοι δήμοι και περιφέρειες που σχετίζονται με την πολιτική προστασία, αλλά φύονται στα κρατικά χωράφια,  με το αντισεισμικό, αντιπλημμυρικό καί αντιπυρικό λίπασμα η κυβέρνηση να το έχει αντλήσει, για να στομώσει τους καρχαρίες των ομίλων. Και ως εκ τούτου ξεράθηκαν.

 Παρεμπιπτόντως, αντί για τα μάτια του κόσμου να απειλεί με εισαγγελείς, δεν κοιτάζει να προχωρήσουν οι αντισεισμικοί έλεγχοι σε σχολεία και νοσοκομεία, αφού κοντεύει ένας χρόνος απ' όταν η κυβέρνηση έκανε μετά βαΐων και κλάδων τη σχετική εξαγγελία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: