Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

ΣΤΟΝ ΠΑΝΓΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΧΑΣΑΠΗ

 Σκοπός μου δεν είναι γράφοντας να σπάσω την απεργία.. Μια δυο αναρτήσεις ανέβασα έτσι μην εκτίθεμαι στο απόλυτο κενό. Και το κάνω γιατί θέλω ν' αγιάσω αλλά ο διάβολος που μοιράζει τυράκια από το βήμα της Βουλής δεν μ αφήνει. 

Εδώ ισχύει το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Το ένα σφάζει το κρέας των αυτοαπασχολούμενων και το άλλο μοιράζει τα κόκαλα για να ξεπλύνει από τα αίματα το πρόσωπο!! 


 

Έρχεται ....φοροκαταιγίδα υπό την ονομασία ..."λαχανάδες" (όπου λάχανο οι ρεμπέτες εννοούσαν τα πορτοφόλια) με την υφαρπαγή 600 εκ. ευρώ  τους, εκ των οποίων θα διανείμει ένα άνευ αξίας ποσοστό της τάξης του 15% στους συνταξιούχους απο τους οποίους: Έχει το καθεστώς λεηλατήσει πλέον των τεσσάρων ετών συντάξεις σε δεκατρία χρόνια.

Η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τις αντιδράσεις όπως φάνηκε και από τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών από χιλιάδες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αυτοκινητιστές τα-
ξί, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, μισθωτούς τεχνικούς και φοροτεχνικούς που διαδήλωσαν ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Με τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο και επιβάλλει οριζόντιο «τεκμαρτό εισόδημα», που θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14.196 ευρώ! Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο κεφαλικό φόρο εισοδήματος 1.102 και 1.823 ευρώ αντίστοιχα! 

Ποσά που προστίθενται στην προκαταβολή φόρου και στα 488 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος, διαλύοντας τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες. Μάλιστα, καθιερώνει και «τριετίες» για τους αυτοαπασχολούμενους, έτσι ώστε όσοι διατηρούν επιχείρηση πάνω από 10 έτη, δηλαδή η πλειοψηφία, θα πληρώνουν φόρο 2.300 ευρώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: