Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 Ξενδιάντροπη μιλιταριστική επίδειξη και προκλητικό σαφάρι νέων ανδρών για κατάταξη..

....................

 


Ο φετινός εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου (Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων), στις 21 Νοεμβρίου, είχε αφενός σκοπό να συνεχίσει και να διευρύνει την στρατιωτικοποίηση που αναβάθμισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με υπουργό τον Πάνο Καμμένο, αφετέρου να επιδιώξει τη στρατολόγηση νέων ανθρώπων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι γεγονός ότι η νεολαία γυρνά την πλάτη στον στρατό.

Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο πανηγύριζαν τα προηγούμενα χρόνια για την προσέλκυση χιλιάδων νέων στο «χακί», τώρα επιχειρούν να αποκρύψουν τα πραγματικά στοιχεία που τους προκαλούν προβληματισμό, καθώς καταγράφονται εκατοντάδες αποχωρήσεις ΕΠΟΠ από τον στρατό ξηράς και όχι μόνο. Εντυπωσιακές είναι και οι αποχωρήσεις από τις παραγωγικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥΝ, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), όπου τα καψόνια και οι βαρβαρότητες είναι μέρος της εκπαίδευσης. Επίσης, οι παραιτήσεις στο πολεμικό ναυτικό έχουν αυξηθεί κατά 115% σε σχέση με το 2015!

Γι’ αυτό τον λόγο, το υπουργείο Άμυνας και το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση. Το τριήμερο 21-24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ημέρας εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, έλαβε χώρα έκθεση δραστηριοτήτων του στρατού και παρουσίασης των στρατιωτικών σχολών, στον σταθμό του μετρό «Σύνταγμα». Σε μιλιταριστικά σάιτ και καθεστωτικά ΜΜΕ προπαγανδίστηκε ότι «η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό και απευθύνεται ειδικότερα σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσής τους σχετικά με τη δυνατότητα επαγγελματικής σταδιοδρομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο του επαγγελματικού τους προσανατολισμού».

Φυσικά, στην έκθεση δεν έδειξαν τα φέρετρα που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Λιβύη. Δεν παρουσιάστηκαν πουθενά φωτογραφίες από το ΚΕΤΘ Αυλώνας με τα ποντίκια στα μαγειρεία και τα σκουλήκια στον αρακά. Δεν έδειξαν την πλημμυρισμένη βάση της αεροπορίας στρατού στο Στεφανοβίκειο και τα ελικόπτερα Απάτσι να κολυμπούν. Δεν έγινε καμία ενημέρωση για το ύψος των ενοικίων στα νησιά. Για το γεγονός ότι οι διοικητές θεωρούν και αντιμετωπίζουν ΟΒΑ και ΕΠΟΠ ως σκουπίδια. Τους έκρυψαν το πιθανό ενδεχόμενο αποστολής στη Σαουδική Αραβία για να φρουρούν τις εγκαταστάσεις της Aramco και του πανάκριβου εμπορικού κέντρου ή στη ζώνη του Σαχέλ της Αφρικής για να πολεμούν για τα συμφέροντα των Γάλλων ιμπεριαλιστών και των Ελλήνων επιχειρηματιών. Δεν τους ενημέρωσαν για τους δεκάδες νεκρούς στρατιωτικούς από καρκίνους, εγκεφαλικά, καρδιακά νοσήματα. Δεν τους είπαν ότι στα 47 τους χρόνια θα τους πετάξουν στην ανεργία.

Όλα αυτά έλειπαν από τη φιέστα του μιλιταρισμού στο Σύνταγμα. Εμείς καλούμε τη νεολαία να μείνει μακριά από τον στρατό. Κανένας νέος να μην καταταγεί μισθοφόρος στρατιώτης και στρατιωτικός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: