Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Ο ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

 ΔΕΝ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΦΙΧΤΟΚΩΛΟΥΣ ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ

 ..........................

 


Τι ζούμε στο νεοταξίτικο περιβάλλον; Τις θολές διακηρύξεις περί του ιδιωτικού,την αποστασιοποιημένη «πολιτική», του «προσωπικού χώρου», των «δικαιωμάτων», του «ελεύθερου χρόνου», της «ευέλικτης καριέρας», και «της στιγμιαίας απόλαυσης», που υποκατέστησαν: 

Την περίκλειστη φαμίλια, την πελατειακή κομματική εξάρτηση,τα εν οίκω μη εν δήμω, το κύρος του νόμου, το πρόγραμμα κοινωνικής παρουσίας, τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας, τη σταδιοδρομία, το αόριστο ευ ζην της φοροδιαφυγής και την φενάκη της μικροϊδιοκτησίας. 

Για να μετακινηθεί ψηφιακά και αναπόδραστα αυτός ο μικροπλούτος προς τους μονοπωλιακούς ομίλους με τους μικρομεσαίους χλιμίτζουρες της παραδοσιακής δεξιάς, να καταφεύγουν έντρομοι, στους πολιτικούς σεκιουριτάδες προστάτες των όποιων καταθέσεών τους, της ακροδεξιάς.Και να ακροβατούν σήμερα δίχως δίχτυ ασφαλείας

Γιατί να συμβεί; Επειδή με την αλαζονεία του μετεμφυλιακού νικητή είχαν βάλλει ωτασπίδες στις σειρήνες των κομμουνιστών που από το 1990 προειδοποιούσαν πως: 
 
Με τις υπογραφές του Ελσίνκι σημαδοτούνταν το τέλος των κρατών προνοίας των πληθυσμών τους. Απόδειξη το διαβόητο Σύνταγμά τους εντός του οποίου: αναφερόταν 423 φορές ο όρος ανταγωνισμός και ουδεμία εκείνος των κοινωνιών. Γι αυτό. Και γιατί είναι εκ γενετής ηλίθιοι 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: