Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ...

 Κι αυτοί και οι ψηφοφόροι τους.. Στον αέρα η μαθητική χρονιά.. Υπόμνημα γονέων:Αφόρτιστα και τα Ειδικά Μαθητικά Δελτία

Τα αιτήματα των γονέων Μαθητές στην Αττική δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο: Στον αέρα δρομολόγια και κάρτες δωρεάν μετακίνησης - Προβλήματα και σε ειδικά σχολεία

Ντροπή!! Υποκριτικά δάκρυα για τη δημογραφική καταστροφή που το κράτος λεηλάτης της ψυχής των Ελλήνων προκαλεί..

.............



Στον αέρα βρίσκεται η μεταφορά πολλών μαθητών των διαδημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Αττικής καθώς οι διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι ο ένας μετά τον άλλον για αρκετά δρομολόγια, ενώ κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που ανάδοχοι εγκατέλειψαν στην πορεία της σχολικής χρονιάς δρομολόγια διότι τα θεώρησαν ασύμφορα. 

Στα σχολεία αυτά συγκαταλέγονται τα ειδικά, τα μουσικά, τα καλλιτεχνικά και τα πρότυπα - πειραματικά. Γονείς και μαθητές σε απόγνωση 

- Και μαθητές ειδικών σχολείων αντιμετωπίζουν πρόβλημα Γονείς και μαθητές βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς πολλές οικογένειες καλούνται ουσιαστικά να λύσουν μόνες τους το πρόβλημα αφού διαφορετικά τα παιδιά τους δε θα μπορέσουν ούτε να πάνε στο σχολείο. 

Στα παιδιά αυτά, μάλιστα, συγκαταλέγονται και μαθητές ειδικών σχολείων της Αττικής που πολλές φορές αδυνατούν ακόμα και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με ολέθριες συνέπειες για την κατάσταση και τον ψυχισμό τους. 

Την ίδια στιγμή και ενώ σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον Νοέμβριο, δεν έχουν ανανεωθεί τα Ειδικά Μαθητικά Δελτία για τη μετακίνηση των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του λεκανοπεδίου με αποτέλεσμα σε αρκετούς μαθητές να έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα κατά τη διάρκεια των ελέγχων κομίστρου. 

Υπόμνημα από τους γονείς στα υπουργεία και την Περιφέρεια Τα θέματα αυτά αναδεικνύει με υπόμνημά της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, το οποίο απέστειλε στην Περιφέρεια και στα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Υποδομών και Μεταφορών. Όπως, μάλιστα, επισημαίνουν τα προβλήματα αυτά είναι σχεδόν μόνιμα αφού παρουσιάζονται κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: