Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΛΩΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ

 Καιρό, μήνες χρόνια αποκαλύπτω την εξωνημένη επιστήμη αλλά μόλις χθες διάβασα την απορία πολλών χρηστών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. "Τι σόι επιστήμονες είναι αυτοί που υποκαθιστούν συγκαλύπτοντας το κυβερνητικό τσίρκο;"

Παρεμβάλλομαι για να τους ενημερώσω, πως είναι αυτοί που η κοιλιά τους προηγείται των αξιών και ότι τρώγουν το μεταβολίζουν σε χρυσό. Αντιθέτως ημών των κοινών θνητών που: Το αποβάλλουμε ως σκατά.. 


 


Είναι τα άδεια αξιών πετσιά που προσκυνούν και προσεύχονται δουλικά στους σιτιστές τους. Αυτοί που σε πρωινάδικο σήμερα δήλωσαν πως τα "αντιπλημμυρικά έργα είναι μεν αναγκαία αλλά είναι ακριβά και χρονοβόρα.." 

Κάτι σαν να λέμε αναγκαίο κακό δηλαδή μ' εμένα να καταλαβαίνω το αναγκαίο. Το κακό όμως που το εντάσσουν; Γιατί δεν αναφέρθηκαν στην απώλεια ζωών όπως στην Μάνδρα και περιουσιών, όπως στη Θεσσαλία.. Αλλά στη σχέση κόστος -- όφελος.

Είναι αυτοί που για ν' απαλλάξουν των εγκληματικών ενοχών την εξουσία, σχεδιάζουν έργα κεράμων και τούβλων ατάκτως ερριμμένων και αποσπασματικά -- κάτι σαν στάχτη στα μάτια -- θέτοντας, ιδιοτελώς και κατά κανόνα ατιμώρητα σε σοβαρό κίνδυνο ζωής, ολάκερους πληθυσμούς.

 Είναι αυτοί που εν τέλει παραδέχονται αυθαδώς, πως οι πλημμύρες αντιθέτως των σεισμών, είναι μια καταστροφή προβλέψιμη. Κατά συνέπεια, μπορεί ο κίνδυνος απώλειας ζωών, να απομακρυνθεί αποτελεσματικά. 

Σιωπούν όμως ως νεκροταφεία όταν κληθούν ν' απαντήσουν στο πως ανασυστήνεται η ζωή που έχει κολλήσει στη λάσπη; 

Λάθος ίσως το μόνο, που έκανε και ο Αριστοτέλης, όταν αξιολογούσε το κόστος μιας καρέκλας επί παραδείγματι,γιατί δεν μέτρησε το κόστος εργασίας. Και ορθά. Επειδή στην χειρονακτική εργασία επιδίδονταν οι δούλοι. Και οι δούλοι δεν κατείχαν ποτέ ανθρώπινη υπόσταση. 

Θέση στην οποία θρασύτατα ο δήμαρχος των Πυλαίων Μεσσηνίας επιχειρεί να φέρει τους κατεστραμμένους Θεσσαλούς, καλώντας τους να εργαστούν στην ελαιοκομιδή σιτιζόμενοι όπου είναι εφικτό!!!! Απλώς κωλοέλληνες..

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: