Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΘΛΙΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

..............

 



Κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι η υπουργός Πολιτισμού αποφάσισε να πετάξει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων έξω από το εμβληματικό κτίριο της οδού Ερμού. Κλιμάκωση των αντιδράσεων και οργή σε πολίτες, οργανώσεις και αντιπολίτευση για την αυθαίρετη απόφαση. 

Αποφασισμένος να μην επιτραπεί η αυθαίρετη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού για έξωσή του από το κτίριο της οδού Ερμού, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Απέναντι στην κορύφωση αυταρχισμού και λογοκρισίας ο Σύλλογος μιλά για «επίθεση στην ελευθερία λόγου και τη συνδικαλιστική ελευθερία» και προαναγγέλλει πως το «έωλο νομικό σκέλος της απόφασης θα αναλυθεί σε επικείμενη τοποθέτηση και στις νομικές ενέργειες του ΣΕΑ που θα ακολουθήσουν». 

Η εκδικητική έξωση έρχεται μετά την πραγματοποίηση εκδήλωσης για το ναυάγιο της Πύλου με τους εκατοντάδες νεκρούς και με τον ΣΕΑ να υποστηρίζει ότι «τα ''επιχειρήματα'' που επικαλείται η Υπουργός στην απόφασή της είναι απολύτως προσχηματικά, καθώς κατ’ ουσίαν επιχειρεί να επιβάλει λογοκρισία στο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υποδεικνύοντάς του ποιες δράσεις είναι ''συμβατές'' με την πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης και ποιες όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: