Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΕΝ ΣΕΙΡΑ

 

Σκάνδαλα, καυγάδες και…εισαγγελικές έρευνες διχάζουν την λεγόμενη ή λεγάμενη Ομογένεια - Ρωγμές στην εικόνα του Ελπιδοφόρου και αντάρτικο από την νεότερη γενιά Ελληνο αμερικανών που με την ελληνική γλώσσα ούτε δια χειραψίας δεν έχουν συστηθεί 

.............

 


Ένα σκάνδαλο διαρκείας εξελίσσεται εδώ και μήνες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αφήνοντας σχεδόν αδιάφορα τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, διχάζοντας όμως βαθιά την ομογένεια και δηλητηριάζοντας την σχέση μεταξύ «ισόβιων» ηγετικών στελεχών της και της νεότερης γενιάς Ελληνο-αμερικανών. 

Είναι αλήθεια ότι η επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την αντικατάσταση του υπέργηρου Δημήτριου, το καλοκαίρι που μας πέρασε, δεν ήταν μια απλή υπόθεση. Επρόκειτο για διαδικασία πολύμηνη, με πλούσιο παρασκήνιο, ίντριγκες και δολοπλοκίες καθώς οι πιθανοί διάδοχοι ήταν περισσότεροι του ενός και τα κέντρα εξουσίας που απαιτούσαν να έχουν λόγο δεν περιορίζονταν μόνο στο Φανάρι. 

Επιπλέον τα σύννεφα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχαν πυκνώσει επικίνδυνα με το σκάνδαλο οικονομικής κακοδιαχείρισης, την εξαφάνιση μεγάλων δωρεών από πιστούς και το ατελείωτο σήριαλ με την ανοικοδόμηση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero που κατέληξε σαν σύγχρονο…Γεφύρι της Αρτας Αφού αποκλείστηκε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους η «προβληματική» υποψηφιότητα του Γαλλίας Σπυρίδωνος και κατέστη σαφές ότι το Πατριαρχείο δεν επιθυμεί κάποιον ιεράρχη από τον Ελλαδικό χώρο κατέληξε νομοτελειακά στον 52χρονο Μητροπολίτη Προύσης, παλαιό γνώριμο του Βαρθολομαίου και γέννημα-θρέμμα Κωσταντινουπολίτη. 

Ο Ελπιδοφόρος(κατά κόσμον Ιωάννης Λαμπρυνιάδης)εξελέγη ομόφωνα από την Πατριαρχική Ιερά Σύνοδο και ενθρονίστηκε Αρχιεπίσκοπος στις 22 Ιουνίου 2019 εν μέσω μίας λαμπρής τελετής στην οποία παραβρέθηκαν πολιτικές προσωπικότητες και από την Ελλάδα, καθώς και η σύζυγος του μετέπειτα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 

Ο νέος ποιμενάρχης της Ομογένειας που κάποιοι στοιχηματίζουν ότι θα διαδεχθεί και τον Βαρθολομαίο, φαινόταν να έχει την πλήρη εύνοια των Αθηνών, των αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών(διπλωματικών και άλλων…) της αμφιλεγόμενης ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» αλλά και μιας κλειστής ομάδας μεγαλοεπιχειρηματιών και εκκλησιαστικών παραγόντων στη Νέα Υόρκη που ελέγχει την Αρχιεπισκοπή.Θέλετε κι άλλα; Αυτοί θα εκλέγουν κυβερνήσεις εν ονόματί μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: