Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΓΡΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ

 

«Αυτή τη φορά η τραγωδία σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας, στη μέση του δρόμου, οπότε εκ των πραγμάτων έπρεπε να έρθουν για να ρυθμίσουν και την κυκλοφορία. Φτάσαμε στον θάνατο ενός ζώου που θεωρείται εργάτης και χρησιμοποιείται για σκοπούς ψυχαγωγίας στην Ελλάδα του Μεσαίωνα».
 
Για να θυμηθώ την δημοφιλέστατη εκπομπή τα Κυριακάτικα με την Έλενα Ακρίτα και τον Δημήτρη Κωσταντάρα παρουσιαστές -- και με την Έλλη Στάη να με πλησιάζει και να μου παραπονείται γιατί δεν επελέγη αυτή, αλλά να παραδέχεται πως είχε καταλάβει ότι πίσω από την επιτυχία της κρυβόμουν εγώ-- όταν: 
 
Είχα παρουσιάσει θέμα υπό τον τίτλο σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν με πρωταγωνιστές κάποιους Κρητικούς που έδεναν τα ισχνά ζώα σε κορμούς ζωντανά, για να τα ξεσκίσουν εν ζωή τα πετούμενα αρπακτικά. Το θέμα -- όπως και άλλα πολλά πρωτοποριακά, το AIDS επί παραδείγματι με σκηνοθέτη την Ελίνα Τανιμανίδη, αλλά και την επομένη Κυριακή να καλούμαι από την εισαγγελία και να απαλλάσσομαι πανηγυρικά, επειδή οι τρομοκρατημένοι μαθητές και οι δάσκαλοι ζητούσαν  την επανάληψη της παρουσίασης του πρεζονιού, που χτυπώντας την ένεση στη φλέβα του λαιμού, πάγωσαν. Με το θέμα κυριαρχεί  τότε σε όλα τα Ευρωπαϊκά πρωτοσέλιδα.. Ο Θεός όταν έχτισε τους φρικώδεις ζηλόφθονους παρτάκηδες Νεοέλληνες, το έκανε ασφαλώς ως παράδειγμα προς αποφυγή για την παρακμή τους............... 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: