Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

 

 

Στην μετεκλογική απορία του ανθρώπου της διπλανής πόρτας «γιατί αυτό» (η σε όλες τις αποχρώσεις του γκρι σύνθεση της βουλής που προέκυψε) ακολουθεί σήμερα παραλυτική ακινησία. 

Πολλώ δε μάλλον όταν αυτό μετασχηματιζεται στο «γιατί σε μένα»!! 

Γιατί παλιομαλάκα δεν έκανες τίποτα για να το αποτρέψεις περιμένοντας αφελώς κάποιο δώρο εξ ουρανών. Καπιταλιστικό έλεος όμως δεν υπάρχει. Ο απόγονος της λερής οικογένειας ήταν σαφής: 

«Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν ταχύτατα». 

 

Δεν έχω τίποτα ηλίθιε να σου αντιτείνω στην οιμωγή της κατρακύλας σου που το «γιατί σε μένα» το ανήγαγε στον απορημένο μετεκλογικό θρήνο του « γιατί σε μένα θεέ μου» 

Στη κοινωνία του σύγχρονου κανιβαλισμού όπου η δεισιδαιμονία εκτοπίζει την έλλογη συνεννόηση και ο παράλογος φόβος επικρατεί, η καθεστωτική απάντηση είναι: «γιατί έτσι». Που είναι τόσο βροντώδες και πρωτόγονο ώστε να επιβάλλεται ως κανόνας και τιμωρία.. 

Κάτι σαν τους ψηφισθέντες νόμους της σύγχρονης γενοκτονίας των λαών.. 

Η φύση σανοφάγε σιχαίνεται την ακινησία και τα κενά. Κι εσύ από την αδράνεια του καναπέ σου παραβαίνεις τους νόμους της. Βρήκε έτσι τρόπο να το καλύψει. Με την μαύρη δεξιά και την προσωπική σου ευθύνη. Που απαλλάσσει αυτή τελεσίδικα από τις δολοφονικές ενοχές της. 

Υπό το σύνθημα αυτό της αντεστραμμένης μοιρολατρίας – που εσύ συμπληρώνεις με το «γαμώ την ατυχία μου» σε θέτει το καθεστώς ενώπιον των ενοχών σου να μισοπνίγεσαι.. 

Μα όντας μέσα κι απ’ έξω καραφλός δεν μπορείς να πιαστείς ούτε από τα μαλλιά σου. 

Πλέον έξοδος κινδύνου στο φως δεν υπάρχει και κυριως με την κίβδηλη και κατόπιν εκλογικής εορτής μετάνοια. Ή ψιθυρίζοντας προσευχές με το ιδρωμένο κομποσχοίνι στα χέρια σου για να συμφιλιωθείς με την απόγνωση. Που ενώπιον του επερχόμενου πολιτικού τυφώνα, αποτρέπει την εξέγερση και κάνει το είδωλο του δραγάτη σου θολό. Για να θωρείς το οχυρό μακρινό και απόρθητο. 

Καταλαβέ το. Έρχονται χρόνοι δίσεκτοι που το «γιατί έτσι μου αρέσει» του κάθε αφασικού "απολιτικ" διαδικτυακού μαλάκα θα μας αφήσει χρόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: