Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΠΟΥΤΙΝ: ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ, ΠΡΟΣΘΕΣΕ

 ...........

Έτσι πρέπει πρόεδρε έτσι είναι το σωστό.. Εν καιρώ πολέμου.. λεπίδι.. Τι έγραφα προηγουμένως; Πως η Ρωσία μόνον από μηχανισμούς υπονόμευσης μπορεί να υποστεί γρατσουνιές.. Πότε θα πεθάνω δεν ξέρω για να κάνω γενέθλια του θανάτου μου. 

.........

 


Για πισώπλατη μαχαιριά έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του. Ζήτησε ενότητα και προειδοποίησε με σκληρή απάντηση στους μισθοφόρους.

 Διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων και την απόφαση που επικεφαλής της Wagner να εισβάλει σε ρωσικά εδάφη. 

 Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» και «προδοσία», ενώ ζήτησε την ενότητα όλων των δυνάμεων. Προειδοποίησε δε για σκληρή απάντηση από τη Μόσχα. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κάλεσε τους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν τον Πριγκόζιν, υποστηρίζοντας ότι ήδη αρκετοί μαχητές έχουν ζητήσει τη βοήθεια των επίσημων ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μετά από την άνευ προηγουμένου κίνηση του επικεφαλής της ομάδας να εισβάλει στη Ρωσία μαζί με τα στρατεύματά του με σκοπό να ανατρέψει τη στρατιωτική ιεραρχία.. 

 «Ο Πριγκόζιν σας εξαπάτησε και σας έβαλε να συμμετέχετε σε ένοπλη εξέγερση. Πολλοί από τους συντρόφους σας έχουν ήδη καταλάβει το λάθος τους και ζητούν βοήθεια προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στα πόστα τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται 

«Εμείς θα προσφέρουμε τέτοια βοήθεια σε όλους τους μαχητές που θα τη ζητήσουν. 

Σας καλούμε να είστε ψύχραιμοι και να επικοινωνήσετε με τους εκπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ή τις δυνάμεις επιβολής του νόμου το ταχύτερο δυνατόν. Εγγυόμαστε την ασφάλειά σας». 

Οι πρωτοφανείς εξελίξεις λαμβάνουν χώρα την ώρα που ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας αναφέρει ότι έχει καταλάβει ήδη την στρατιωτική διοίκηση του Ροστόφ προκειμένου να αποτρέψει αεροπορικά χτυπήματα κατά των μαχητών του. 

 Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε πως «όλα τα μηνύματα και τα βίντεο που διανέμονται στα κοινωνικά δίκτυα εκ μέρους του Γεβγκένι Πριγκόζιν σχετικά με το υποτιθέμενο "χτύπημα του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα στρατόπεδα της Wagner" δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν ενημερωτική πρόκληση». 

Ακόμα, ο Σεργκέι Σοϊγκού τόνισε: 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να εκτελούν πολεμικές αποστολές στη γραμμή επαφής με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: