Κυριακή 21 Μαΐου 2023

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 

Υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως σύμφωνα και με τις υποψίες του πρώην συμβούλου επικοινωνίας της ΝΔ Καραχάλιου δεν πρόκειται περί εκλογονοθείας, οι Έλληνες: 

Προτίμησαν το γνήσιο από το ημίαιμο.. Το ορίτζιναλ από το ημιτασιόν. Σοφή επιλογή.. 


 

 

Μια παράμετρος του βιασμού εξαρτάται από το ποιος είναι ο βιαστής.. Αν είναι εξ αίματος πολιτικός συγγενής τότε η οδύνη πολλαπλασιάζεται εις την νιοστή. 

Με την αριστερά να το έχει υποστεί κατά την τετραετία της Συριζαϊκής κυβίστησης. Όπου οι πολιτικοί ταγοί της έπεσαν στα τέσσερα εκλιπαρώντας το έλεος των τοκογλύφων γονυπετείς. Παραβιάζοντας βάναυσα κάθε έγγραφο ή προφορικό περί του αντιθέτου συμβόλαιο με τον λαό. 

Και πάντα υπό το άλλοθι της χρεοκοπίας και της εξόδου από το Ευρωκωλοχανείο, όταν δια της συντριπτικής δημοψηφισματικής πλειοψηφίας είχε ο λαός αποφασίσει κατηγορηματικά ν’ αναλάβει τις όποιες συνέπειες. 

Αυτό που δεν μέτρησαν οι πρώην δηλωσίες --που συνασπίστηκαν αρχικά υπό την, αν όχι ψευδεπίγραφη, τουλάχιστον αλλόκοτη προσωνυμία ΚΚΕ εσωτερικού και στη συνέχεια Συνασπισμός, για να καταλήξουν στο ότι " Σύριζα" διήλθαν της κατάργησης των μνημονίων δι ενός νόμου— ήταν πως οι αριστεροί δεν είναι κοπάδι. 

Δεν είναι ζώα όπως τα λούμπεν στοιχεία της δεξιάς. 

Είναι προσωπικότητες ολοκληρωμένες που όταν φθάνουν στην κάλπη μοιάζουν αριθμητές που συνασπίζονται υπό έναν κοινό παρανομαστή. 

Κι αυτός είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, σε όλες τις εκφάνσεις της, τις συντεταγμένες του άστρου της οποίας, γνωρίζουν με ακρίβεια χιλιοστού στον παγκόσμιο χάρτη. 

Που μπορεί αυτό (το άστρο) να εκφράζεται συγκυριακά ή από μια θεογένητη άρα εμπνευσμένη ηγεσία –Ανδρέας Παπανδρέου—ή από ένα συγκροτημένο, επαναστατημένο και αδιάσπαστο σύνολο . 

Δεδομένης έτσι της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας των Συριζαίων κανένα από τα δύο αυτά στοιχεία δεν ανέδειξε η πολιτική εικόνα τους .. 

Αντιθέτως: 

Επικύρωναν αλληλλοδιαδοχικά για λόγους υποχρέωσης προς τους τοκογλύφους τα επί του "μείζονος" νομοσχέδια, διαφωνώντας θεατρικά στο έλλασον, για λόγους επικοινωνιακούς..Στάχτη στα μάτια της λούμπεν πελατείας..

Στοιχήθηκαν έτσι οι αριστεροί εκλογείς πίσω από την αποχή (αν επαναλαμβάνω δεν υπήρξε εκλογονοθεία) . Για ν' αποδειχθεί ότι: Δεν έβρεξε .. Τους έφτυσαν.. και ακόμη.. Η αντίσταση ο Άρης και το ΕΑΜ δεν ήρθαν από το πουθενά. Τα κοιλοπονούσε η ιστορία όταν οι συνθήκες είχαν ωριμάσει.. 

Σας μοιάζει ο Σύριζα για ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) και ο Αλέξης για Άρης (Βελουχιώτης;) Και το ρωτώ γιατί υπό καθεστώς νέας κατοχής ζούμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: