Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΠΑΧΤΗΣ

 Κόλαφος το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες- Πώς δεν κατέβαλαν ΦΠΑ και εισφορές στο Δημόσιο.. Ε, και; Αυτό το κοπάδι των ψηφοφόρων εξασφαλίζει την υπερτροφία της αγέλης των καθεστωτικών λύκων 

....

 


Κύκλωμα εικονικών συναλλαγών με στόχο τη μη καταβολή ΦΠΑ και εισφορών στο Δημόσιο εντόπισε η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το πόρισμα της οποίας είναι κόλαφος για την εταιρεία Swiss Med η οποία τον τον Απρίλιο του 2021, εν μέσω πανδημίας είχε αναλάβει την προμήθεια 3 εκατομμυρίων self tests έπειτα από διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έναντι ποσού 10,080 εκατ. ευρώ. 

Η Swiss Med, όπως αποκαλύπτουν οι Data Journalists, κηρύχτηκε έκπτωτη καθώς δεν κατάφερε να παραδώσει εγκαίρως τα self tests ενώ εκτός από την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων, εντολή για έρευνα έλαβαν και ελεγκτές του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τον Ιανουάριο του 2022 εκδόθηκε πόρισμα της Α΄ Μονάδας Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το οποίο διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: