Τρίτη 30 Μαΐου 2023

ΗΠΑ: ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ !!!

 Πείνα και των γονέων στη Μέκα του καπιταλισμού.. Συστήνουν ουρές δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων οι άνεργες ψυχές της ταπείνωσης εξ αιτίας της οικονομικής ανεπάρκειας. Με τα μιντιακά ηχεία του πολιτικού ψεκασμού να τραυλίζουν προληπτικά -- κατά των πιθανών λαϊκών εξεγέρσεων-- σε αντιπερισπασμό το 1990. Τη χρονιά της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση..

....

 


 

Ουρές σύμφωνα με το Bloomberg σχηματίζονται έξω από τις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού στη Βοστώνη.. Το δημοσίευμα εστιάζει σε οικογένειες που έχουν περάσει στην εξαθλίωση εξ αιτίας της οικονομικής καχεξίας και αναζητούν την επιβίωσή τους σε τράπεζες τροφίμων. Οι αριθμοί είναι ανατριχιαστικοί.  

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ σχεδόν είκοσι πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έφτασαν στο κατώφλι της πείνας μόνο τον Απρίλιο, πράγμα που οφείλεται εν μέρει στην περικοπή των επιδομάτων για τρόφιμα από την εποχή της πανδημίας.Δεκάδες εκατομμύρια έχουν περάσει κατώφλι της επισιτιστικής κρίσης. 

Κι όλ' αυτά που; 

Σε μια χώρα με ΑΕΠ πλέον των 25 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που παρά τούτα προετοιμάζεται να θέσει νέους όρους στην επιδοματική της πολιτική. Στην ουσία γράφεται στο δημοσίευμα ο Αμερικανός πολίτης πλήττεται από την εκτίναξη των τιμών των τροφίμων, τις περικοπές των επιδομάτων και μία δημοσιονομική πολιτική που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ανεργία.  

Όπως πολύ εύστοχα και σαρκαστικά συνεχίζει το έθεσε κάποιος αναλυτής, στο δημοσίευμα του Jacobin, υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι, οπότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) αυξάνει τα επιτόκια στο όνομα της συγκράτησης του πληθωρισμού, ενισχύοντας έτσι την ανεργία. 

Μήπως τελικά αυτό ήταν το επιδιωκόμενο διερωτάται αναλυτής

Πολλοί χάνουν τις δουλειές τους με αποτέλεσμα να χρειάζονται κουπόνια τροφίμων, όμως για να είναι δικαιούχοι βοήθειας οι ίδιοι άνθρωποι πρέπει να είναι εργαζόμενοι και σήμερα η εξεύρεση εργασίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. 

Ο φαύλος κύκλος των ελλείψεων, της σκληρότητας και της σπατάλης είναι εκεί, όπως και όλα αυτά που συμβολίζουν οι μεγάλες ουρές έξω από τις τράπεζες τροφίμων σε αστικές περιοχές όπου υπάρχει υπερπληθώρα καταναλωτικών προϊόντων, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: