Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ 40% Η ΑΠΟΧΗ

 Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο...

...

Ανακούφιση επιβίωσης από το ΚΚΕ πάνω σε ένα πολιτικό και κοινωνικό νεκροταφείο

Τα διαβατήρια έτσι ανά χείρας και στα χνάρια των εξορίστων προγόνων μας. Για που ; Όπου το χώμα ειναι γόνιμο και οι ψυχές ανοιχτές.. 

 


Με ενσωματωμένο το 97,09% των αποτελεσμάτων της επικράτειας, το ΚΚΕ πήρε ποσοστό 7,21%, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο σχεδόν 40%. Για να δείχνει ανεξήγητα ικανοποιημένο καθώς εξακολουθεί κλεισμένο στο πολιτικό ταμπούρι του, όταν:  

Η προσπάθεια αφύπνισης ενός παρηκμασμένου λαού απέτυχε παταγωδώς. Και εξ όσων αντελήφθην δεν αισθανεται την ανάγκη να λογοδοτήσει κανείς..

Με δεκατρία χρόνια μνημονιακών δεσμών από αυτούς που του τα πέρασαν λαιμοδέτες, επανήλθαν οι δράστες μετά φανών και λαμπάδων στον τόπο του εγκλήματος, ισοπεδώνοντας κάθε χαραμάδα αισιοδοξίας για ξεσηκωμό και απελευθέρωση. 

Και το ΚΚΕ ως πολιτικός κυρ Παντελής, μετράει κέρδη και ζημίες σε έδρανα,  παίζοντας συστημικό κρυφτό με το καθεστώς. 

Ναι μεν αλλά. Είμαι επαναστατικό κόμμα αλλά έχω υπογράψει συνταγματική υπακοή στη φενάκη των δημοκρατικών κανόνων!! Από αυτούς που εξισώνουν τη ψήφο του Κάτμαν της Ανίτας, με εκείνη του Γρηγόρη Λαμπράκη επί παραδείγματι.. Και με τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα αποτελέσματα από την μαρμίτα, το ΚΚΕ να εκλέγει 26 βουλευτές. 

Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο..

Συγκεκριμένα, εκλέγει έναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και από δύο βουλευτές στις περιφέρειες: Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών. Ακόμα, εκλέγει από έναν βουλευτή στις περιφέρειες: Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιώς, Β’ Πειραιώς, Α’ Ανατολικής Αττικής, Β’ Δυτικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Α’ Θεσσαλονίκης, Β’ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χανίων. 

Κι όλ' αυτά όταν: 

 Η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 40,79%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 20,06% και το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 11,51%. Στη νέα Βουλή μπαίνει και η Ελληνική Λύση με ποσοστό 4,45% Εκτός Βουλής μένουν η ΝΙΚΗ με 2,92%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,88% και το ΜέΡΑ25 με 2,59. Το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώνεται στο 60,73%, των κομμάτων εκτός Βουλής στο 15,96% και των άκυρων/λευκών στο 2,61%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: