Σάββατο 22 Απριλίου 2023

ΝΕΑ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ

Κίνδυνος θάνατος για ιδιοκτήτες 700.000 ακινήτων μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου !! Θυμάστε τις άδειες περιεχομένου περικεφαλαίες που ανακάλυψαν τον τροχό; Πως τάχα η Ελλάδα είναι Ελληνική; Με τους Έλληνες λεηλατημένους αστέγους όταν δεν είναι αυτόχειρες όμως..

Μετά το 22 και το 74 αυτή είναι η νέα Εθνική τραγωδία με την δεξιά όπως πάντα ηθικό και φυσικό αυτουργό.. 

Το νου σας εσείς στα ξέκωλα τις βίζιτες τα τηλεσκουπίδια, τους χλιμίτζουρες «επενδυτές» της κρατικής λεηλασίας, τα πολιτικά απόβλητα από τους κοινωνικούς απόπατους, τους νταβάδες της νύχτας υπό τον πολιτικό μανδύα του αγκυλωτού σταυρού, τις φιλελληνικές δουλάρες του ευρωκωλοχανείου, τους φτηνιάρηδες κομπιναδόρους του μικροαστισμού, τους υπεράνω πάσης υποψίας πρεζέμπορους και τους βαθύπλουτους χουλιγκάνους του αθλητικού παραγοντισμού.  Αυτοί είναι που συνθέτουν την εικόνα μιας κοινωνίας στον απόλυτο ξεπεσμό.

 

Μια νέα «ματωμένη» αγορά έως 700.000 ακίνητων δημιουργείται στη χώρα μας, μέσα από την κατάρρευση της προστασίας του πρώτιστου κοινωνικού αγαθού: της λαϊκής-πρώτης κατοικίας. 

 Η ολομέλεια του Άρειου Πάγου με την πρόσφατη απόφασή της δέχθηκε ότι ανεξαρτήτως με ποιο νόμο έγιναν οι πώλησης των «κόκκινων» δανείων (με υποθήκη ακινήτου-κατοικίας), είτε αφορούσε ένα νόμο του 2023 που διευκόλυνε τις επιχειρήσεις να αντλήσουν ρευστότητα από την αγορά, είτε με τον δρακόντειο νόμο του 2015, αυτές είναι… καλώς καμωμένες. 

Ανέτρεψε δηλαδή την προηγούμενη απόφαση του Τμήματος και πλέον δικαιώνονται τα «κοράκια» της αγοράς (Funds και servicers). 

Αν και απέκτησαν τα ακίνητα με νόμο που δεν επιτρέπει την ρευστοποίησή της υποθήκης, παρά μόνο την άντληση ρευστότητας των ιδιοκτητών-εταιρειών (ν.3156/2003), ενώ η ιδιοκτησία του δανείου παρέμενε στις τράπεζες, μπορούν πλέον να τα πωλήσουν σαν να τα απέκτησαν με τον νόμο 4354/15.

Δεν υπάρχουν σχόλια: