Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ

 

Εν όψει των εκλογών στην εξ ολοκλήρου αιχμαλωτισμένη Ελλάδα ας ανοίξουμε το φακό σε ευρυγώνια θέση να δούμε τι ακριβώς κυοφορείται στον περίγυρο του ακρωτηρίου των Βαλκανίων. Κάτι που επιβάλλει πως: Αυτό που θα προκύψει από τις εκλογές οφείλει να είναι ηγεσία και όχι αρχηγιλίκι..

Αρχικά άπαντες οι γείτονες επιθυμούν την έξοδό τους στο Αιγαίο. Δεν πρόκειται περί αιτήματος αλλά περί ονείρου διαχρονικού. Οποιαδήποτε έτσι συνοριακή αμφισβήτηση μεγεθύνεται κατά τρόπο που συν τω χρόνω καθίσταται από χαλικάκι σε ογκόλιθο. 

 


Αν σε αυτό προστεθεί πως τα Νότια Βαλκάνια βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη νέα αντιπαράθεσή τους με την καπιταλιστική Ρωσία τότε εύκολα εξηγείται το γιατί πίεζε ο Γιάνγκης στην άμεση λύση του προβλήματος ονοματοδοσίας του κράτους των Σκοπίων και όχι μόνον. 

Θυμηθείτε επ' ολίγον τον τρόπο με τον οποίοι οι «στρατηγικοί» εταίροι των ΗΠΑ αντιμετώπιζαν και εξακολουθούν τις διαφορές Ελλάδος Τουρκίας στο Αιγαίο. Σε κάθε περίπτωση «νίπτουν τας χείρας τους» παροτρύνοντας το εν δικαίω ευρισκόμενο κράτος, την Ελλάδα, να τα «βρει με τον γρυλίζοντα απειλητικά Νατοϊκό σύμμαχό της!».. 

Μόνο που η Ελλάς δεν ψάχνει να βρει κάτι και όπως είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου η μόνη διαφορά με την Τουρκία στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας περιορίζεται. 

Τι επομένως συστήνει ο Γιάνγκης του Ατλαντικού; 

Τη διαπραγμάτευση όσων μας ανήκουν! Τα "μα", "σα" και τα "σα" μάσα τα !! δηλαδή με τους Τούρκους να έχουν ήδη αντιληφθεί, πως η δύναμη της επεκτατικής πολιτικής, κρύβεται στη διαχρονική πρόκληση ανύπαρκτων διαφορών

 Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τα Σκόπια και πιθανότατα την Αλβανία αύριο, ή την Βουλγαρία στο εγγύς μέλλον. 

Οφείλαμε κατά διαταγή του Αμερικανού Πρέσβη να τρέξουμε το όνομα του καθ’ ημάς προσωρινά αβάπτιστου κράτους, επειδή η περιοχή μπορεί να μην χαρακτηρίζεται άκρως κερδοφόρα εμπορικά, αλλά για τα αμερικανικά συμφέροντα είναι άκρως στρατηγική. 

Το λιμάνι τη Θεσσαλονίκης που εποφθαλμιούσαν καιρό επί παραδείγματι, αλλά δεδομένων των συνθηκών στο έδαφος της Ουκρανίας, το μετέφεραν στην Αλεξανδρούπολη. Για να συνδεθεί  ως βασικός κόμβος μεταφοράς όχι πλέον αποκλειστικά στις επενδύσεις τους, αλλά και ως βάση για την ολοκλήρωση των επιθετικών σχεδίων τους κατά της Ρωσίας και της Κίνας, οι οποίες: 

Κατά τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ εδώ, επιχειρούν να σπείρουν πολιτική σύγχυση και αποπροσανατολισμό, ώστε η περιοχή αυτή των Βαλκανίων να τελεί υπο συνεχή μεταρρύθμιση!! Που σημαίνει.. Αέναη αμφισβήτηση των συνόρων.. 

Μια βάση που πέραν αυτών θα ελέγχει το ανομολόγητο όνειρο των αμερικανικών γκάνγκστερς όλη την έκταση η οποία: Θα περικλείεται από την Μακεδονία ως την Βόρεια Ιταλία, προσωρινά τη Μαύρη Θάλασσα αλλά και: 

Θα συνδεθεί οργανικά με την άλλη της Σούδας για τον έλεγχο ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου. 

Δηλαδή τις περιοχές εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και της διέλευσης των αγωγών μεταφοράς τους στη νότια Ευρώπη. 

Όπως ήδη θα έχετε αντιληφθεί πρόκειται περί κολοσσιαίων γεωστρατηγικών συμφερόντων που έστω μια λάθος κίνηση στη σκακιέρα μπορεί να φέρει την αντίπαλη ιμπεριαλιστική δύναμη σε θέση ματ. 

Τώρα εσείς τι λέτε; Θ’ αφήσουν τα εγχώρια πιόνια με τις περικεφαλαίες και τις κυβερνήσεις βατράχια να τους προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά; Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και κυρίως μην τρέφετε την αυταπάτη πως μπορεί να συμβεί δια των εκλογών..

Δεν υπάρχουν σχόλια: