Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

 Πολλά είναι φληναφήματα δια των οποίων το καθεστώς επιχειρεί να θολώσει τους λόγους που οδήγησαν το Πατριαρχείο ν' αφορίσει δις την Ελληνική επανάσταση.. Προσωπικά δεν ανέμενα τα διακόσια χρόνια μετά για να ξεκαθαρίσει η τεχνητή ομίχλη.. 

"Το σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω" είναι αρκούντως αποκαλυπτικό της δουλοπρεπούς στάσης της ηγεσιας αυτού του λαού.Κιας σημειωθεί πως τότε ο πληθυσμός αυτού του Βαλκανικού ακρωτηρίου δεν ήταν αμιγώς ελληνικός.. 


 

Ήταν έτσι μια μέρα σαν σήμερα, 23 Μαρτίου του 1821, όταν η σημαία των επαναστατημένων Ελλήνων κυμάτισε -- ναι ρε καριόλια στον τόπο καταγωγής μου-- στην Καλαμάτα, που η Μεσσηνιακή Σύγκλητος εξέδωσε προειδοποίηση «εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς», (από τοτε τις γράφαμε στ' αρχίδια μας) με την οποία γνωστοποιούσε τον ξεσηκωμό του γένους των Ελλήνων και εκείνη, την ίδια ημέρα, ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ αφόριζε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, ο οποίος εν τέλει αποτάχθηκε από τον Ρωσικό στρατό γιατί ξεσήκωσε τη Μολδοβλαχία! 

Όταν η Επανάσταση ξέσπασε στο Ιάσιο στις 21 Φεβρουαρίου του 1821 με τον ανέτοιμο Ιερό Λόχο από 500 σπουδαστές, αποφοίτους των Ηγεμονικών Ακαδημιών στις Παρίστριες επαρχίες, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ήταν ο ιδεολόγος ηγέτης, που όμως, δυστυχώς, δεν πέτυχε να υλοποιήσει το όνειρο του. 

Εν τέλει παραδόθηκε στις Αυστριακές αρχές..

Ακολούθησαν μαζικές διώξεις των χριστιανών σφαγές και φυλακίσεις κατά τα πρότυπα των Νεαρών (νόμοι) του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ιουστινιανού που εκτελούσε τους Έλληνες ως ειδωλολάτρες και εθνικούς... 

Και που έχουν καταλήξει για να προσβάλλουν --στέλνοντας οπλισμό στη Φασιστοουκρανία-- την μεγαλειώδη συνεισφορά του Ρωσικού Έθνους στην απελευθέρωσή μας; 

 *Πως πρώτον ο αφορισμός του αρχιτράγου ήταν αποτέλεσμα απειλής βίας !! Πότε; Όταν ο Βελενστιλής (Ρήγας Φεραίος σουβλιζόταν υπό το σύνθημα Ελευθερία ή Θάνατος!!)

 *Πως ναι ο αρχιτράγος υπέγραψε τον αφορισμό αλλά τον ανακάλεσε αργότερα !! Πότε; Όταν πια η επανάσταση είχε εξαπλωθεί και οι νίκες των Ελλήνων ακολουθούσαν η μία την άλλη και κυρίως όταν λαϊκοί ιερείς όπως ο Παπαφλέσας και άλλοι θυσιάζονταν πλάι στον λαό για την λευτεριά μας, και, 

* Τρίτον ότι ο αφορισμός ήταν εικονικός για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην Πόλη!! Συνέπεια αυτού ήταν να τύχει ο αρχιτράγος ατιμωτικού θανάτου δεδομένου πως την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς.. 

Ρε αγύρτες καθεστωτικοί, (λακέδες της εξουσίας) γυρολόγοι δημοσιολογούντες (σάπιοι πανελίστες) και εκπαιδευμένα μπαλάκια (αρβελέρ) καταλάβετέ το. Η ιστορία δεν παραγράφεται δεν αλλοιώνεται δεν λησμονείται..

Δεν υπάρχουν σχόλια: