Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ο ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 Φυσικά και δεν σπατάλησα τον υπερπολύτιμο χρόνο μου να παρακολουθήσω επί της τηλοψίας του Μητσοτακιστάν, τον πρωθυπουργό επιστάτη της άρχουσας τάξης, συνεντευξιαζόμενο με τον λακέ υπηρέτη της.. 

Στα θέατρα ακόμη και οι πλέον ατάλαντοι ηθοποιοί αποδίδουν πολύ πιο πειστικά τους ρόλους τους. 

Απορώ όμως με εκείνους τους σοβαρούς συναδέλφους μου που από υποχρέωση άντεξαν αυτή την σεφερλειάδα.Και την παρακολούθησαν όλη προκειμένου να την σχολιάσουν.. 


Να σχολιάσουν τι; 

Ποιος από τους δύο δεν τους ήταν γνωστός έως του μυελού των οστέων του; 

Μήπως ο γόνος του Εφιάλτη εκείνης της αλησμόνητης αγκαζέ φωτό με δύο Γερμανούς αξιωματικούς κατά την πρώτη κατοχή, της οποίας την διάψευση μάταια ανέμενε ο λαός; Δεν ήρθε γιατί είμαι από τους ελάχιστους που γνωρίζει πως οπισθογραφείτο!! 

Ο γόνος πρωθυπουργός μιας οικονομικής δικτατορίας που επιστράτευσε μελοδραματικό ύφος ώστε να πείσει για ένα δράμα που πέρασε ξώφαλτσα (για να μην γράψω σύριζα και παρεξηγηθώ) από το πετσί του; 

Όποιος καταφεύγει σε στρατιωτικές δικτατορίες εν μέσω ενός ευρωενωσιακού τεκέ είναι ηλίθιος έχει γράψει ο Νάουμ Τσόμσκι. Άψογος. Ποια η χρεία τους; 

Γι αυτό και επιχείρησε εξ όσων διάβασα να προβληθεί ως θύμα μιας συνωμοσίας. 

Είναι όμως τοις πάσι γνωστό πως συνωμοσίες προκύπτουν πάντα εκ του βαθέως κράτους των Κυπατζήδων αργηγός των οποίων ευθύς εξ αρχής και κατά τις διδαχές του γονιού του υπήρξε αυτός. Και εξακολουθεί κρυπτόμενος πίσω από το βηξ αντί πορδής!! 

Αμφότεροι Μητσοτάκης και Θεοδωράκης υπήρξαν ασύμβατοι όχι ως προς την ανύπαρκτη τηλεματική που έστειλε στον τάφο μόλις έξορμα στη ζωή κορμιά. Αλλά ως προς κάθε έννοια μιας πολιτικής ή κοινωνικής ηθικής. 

Με τον δεύτερο δημοσιογραφικό χλιμίτζουρα να είναι το απόλυτο δημιούργημα του Συνασπισμού (ας πρόσεχαν) που σπεκουλάροντας με τους Ρομά βρήκε προ δεκαετιών πεδίο δόξης λαμπρό ν' αναδειχτεί η ασημαντότητά του. Και από νούμερο να καταστεί φυσικός αριθμός κατά μία εκ των μνημονιακών εκλογών. 

Έκανε έτσι θόρυβο που τον εξέθεσε αν θυμάστε στα ίδια τα μέλη του ανεκδιήγητου κόμματός του, τα οποία αντί να τον μαζέψουν τον εγκατέλειψαν, αλλά είχαν στο μεταξύ πολιτικά απανθρακωθεί.

Το ότι τον περιμάζεψαν σήμερα οι πολιτικοί ρακοσυλλέκτες ξανά από τα σκουπίδια, είναι η αδιαμφισβήτητη μαρτυρία πως: αυτός ως πολιτικό βακτήριο συνεχίζει να αποσυνθέτει το εκ των μνημονίων κοινωνικό πτώμα.. 

Για ν αποδειχτεί δυστυχώς πως το καλλίτερο επιχείρημα κατά της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με τον μέσο ψηφοφόρο που αποστέλλει συστημένους κάτι τέτοιους στη βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: