Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

 Οι απόψεις μου διατυπώνονταν πάντα κατά τρόπο μεστό. Σε λίγες γραμμές και με το περιέχον του περιεχομένου σε πρώτη ζήτηση αδιαφορώντας για τις πιθανές επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες. 

Άλλωστε δεν υπήρξα ποτέ υπέρμαχος της εθνικής μου καταγωγής δεδομένου πως πλην μιας «υποψιασμένης» και ως εκ τούτου αδαμάντινης μειοψηφίας, ο Έλληνας διαθέτει όλα εκείνα τα ελεεινά χαρακτηριστικά που απεχθανόμουν και εξακολουθώ. 


 

Αν δεν είναι σιχαμερό λαμόγιο, υποκριτής, τουρκομπαρόκ ή σκουλήκι, θα είναι ένα άλλο χείριστο είδος: Αστικοποιημένος βλάχος που στο λεξικό και επί του λήμματος βλαξ, φιγουράρει η φωτογραφία του. 

Αισθάνομαι έτσι άπατρις αφού από την εφηβεία μου, έχω ενταχθεί στην περιούσια ρήση του Μπρετόν, πως σε όλα τα ερωτήματα η απάντηση είναι ο άνθρωπος και όχι το γένος ή φυλή. 

Δεν είναι επομένως ακατανόητο το ότι εξεπλάγην θετικά από τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις -- ακόμη και Ευρωπαϊκές της Γιούροστατ-- που αναδεικνύουν το ότι επί της σύγκρουσης στην Ουκρανία, εκφράζουν οι Έλληνες την διακαή επιθυμία τους, για νίκη σαρωτική των Ρώσων και ήττα του ΝΑΤΟ. 

Να σημειωθεί πως στα ταμεία του οποίου συνεισφέρουμε τα μέγιστα για τα ματωμένα κέρδη της Αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας, αλλά και την εξέλιξη της τεχνολογίας τους. 

Ποια μύγα με τσίμπησε Κυριακάτικα (εκτός του ότι σας τρομοκρατούν με την νεκρανάσταση εκείνου του εν ονόματι Βενιζέλος πολιτικού λίπους) και καταφεύγω σε μια σκληρή κριτική πέραν της εξωφρενικής αντίφασης που ελλοχεύει στην πολιτική μας (και όχι μόνον την δική μας) συμπεριφορά; 

Δύο είναι οι λόγοι. 

Και οι δύο αναγονται στο παρελθόν: 

Ο πρώτος στον Μάη του 68. 

Επί μήνες φλεγόταν το Παρίσι για τη σωτηρία της αρχιτεκτονικής ψυχής του οποίου οι Γάλλοι υποταχθηκαν στον Χιτλερικό φασισμό, κι όταν ελάχιστα πριν της ολικής του καταστροφής ο Ντεγκόλ προκήρυξε εκλογές, υπερψηφίστηκαν τόσο ο ίδιος όσο και όλοι όσοι είχαν, δια της θεσμικής τους δράσης, προκαλέσει την φοιτητική και εργατική εξέγερση. 

Κρατήστε εκτός από την ανάσα σας και το ό,τι οι αρχηγοί των επαναστατών Κον Μπετίτ και Γιόσκαρ Φίσερ είναι αυτόί που 32 χρόνια κατόπιν έθεταν διάπλατα την υπογραφή τους στον βομβαρδισμό (με απεμπλουτισμένο ουράνιο) του Βελιγραδίου με τον Κλίντον να συνυπογράφει αλλά με αστερίσκο, και:

Προ της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο η χουντική κυβέρνηση είχε αποσύρει μια Ελληνική μεραρχία από τη Μεγαλόνησο, που η παρουσία της και μόνο απέτρεπε κάθε σκέψη για απόβαση και κατάληψη του ημίσεώς της. (σήμερα απέσυραν υπό τον μύθο -- κοινώς μούφα-- πως θ' αντικατασταθούν άρματα από τα νησιά για να τα στείλουν στην Ουκρανία!!)

Κι όμως αμέσως μετά την αποκατάσταση της ..δημοκρατίας (λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα) η του ...εθνάρχη δεξιά πολυκατοικία των εθνικών τραγωδιών, επανήλθε μετά βαΐων και κλάδων στην διαχείριση της εξουσίας.. 

Για να λεηλατήσει δια μέσου των μνημονίων 36 χρόνια μετά τον λαό και να υποθηκεύσει τη χώρα για 99.. 

Προηγουμένως είχε ψηφιστεί η παγκόσμια νομική πατέντα του «στιγμιαίου» για την απαλλαγή όλων όσων είχαν συνεργαστεί ως περιθωριακοί στην Κυπριακή  τραγωδία..Η ιστορία όμως τους έχει καταγράψει ως συνενόχους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: