Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Η Public έκλεισε κατάστημα στο όλον του!!

 Και το έκλεισε όχι γιατί δεν εμφάνιζε κέρδη.. Αλλά γιατί θεωρούσε υψηλόμισθους τους εργαζόμενους των 700 ευρώ !! Τώρα γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί ο Μοσκοβισί δήλωσε πως η Ελλάδα είναι ευκαιρία.. Βεβαίως λέω εγώ.. Αλλά για ποιον!!!

 


Το κλείσιμο του καταστήματος PUBLIC στο Άργος και την απόλυση των εργαζομένων», καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας. Όπως αναφέρει, «η αλυσίδα καταστημάτων Public απέλυσε αιφνιδιαστικά στις 10/02/2023 όλους τους συναδέλφους από το κατάστημα του Άργους! Έτσι απλά, κατέβασαν τα ρολά του καταστήματος και τους κάλεσαν να υπογράψουν τις απολύσεις τους. 

Η εταιρεία αυτή, που είναι από τις κυρίαρχες στο χώρο του λιανεμπορίου, έδειξε έτσι το αντεργατικό της πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας στους εργαζομένους της πως τους βλέπει ως απλά νούμερα που συμβάλλουν αρνητικά ή θετικά στα κέρδη της, στα reports και σταbonus των στελεχών της». 

«Η εταιρεία Public αποφάσισε να κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα όχι γιατί δεν είχε κέρδη, αλλά γιατί με αυτή την κίνησή της θέλει να τα αυξήσει ακόμη περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε το γεγονός των μαζικών απολύσεων “κεραυνό εν αίθρια”.

 Είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα της ακόρεστης δίψας των επιχειρηματικών ομίλων για όλο και περισσότερα κέρδη που εξασφαλίζονται με το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Τελικά ενώ αυτά τα κέρδη εξασφαλίζονται με κάθε τρόπο, οι εργαζόμενοι είναι οι μοναδικοί χαμένοι…», σημειώνει και προσθέτει: 

«Αυτή είναι πλέον η σκληρή πραγματικότητα για τους 11 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που η εταιρεία αποφάσισε να οδηγήσει στην ανεργία. Θυμίζουμε πως η Public με μια εντυπωσιακή δικαιολογία απέλυσε τα προηγούμενα χρόνια εργαζόμενους που αμείβονταν με μισθό από 700 έως 800 ευρώ καθώς τους θεωρούσε υψηλόμισθους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: