Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΜΑΣΚΕΣ (γράμμα από το νοσοκομείο)

 

Όλα ψεύτικα. 

Καθ’ άπασα τη ζωή και όχι μόνον άπαξ ετησίως και κατά τις Αποκριές. 

Από την γέννηση ως τον θάνατο ο άνθρωπος ενδύεται ρούχων παραλλαγής και μάσκας.. 


 

 

Πανάρχαιο κουσούρι. Από του αρχαίου ημών κλέους. Και συγκεκριμένα του Διονύσου. Εποχές της Άνοιξης καλούνταν τότε ή ανθεστήρια. 

Οι σάτυροι οπαδοί του συγκεκριμένου θεού μεταμφιέζονταν προκειμένου να εμφανίζουν πιστά τη δαιμονική μορφή ενός τράγου. Και θεωρώντας ότι απεκδύονταν τον χαρακτήρα τους, ξεφάντωναν υπό την ασφάλεια της ανωνυμίας τους. 

Χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα η μέθη, οι βωμολοχίες και η ανηθικότητα. 

Ώσπου --δεδομένης της έλλειψης κρέατος--,ν' ανοίξει η κατά συνθήκη νηστίσιμη περίοδος και να πιάσει ο κώλος μας αράχνες από την πείνα. (Σαρακοστή τη καλούν σήμερα..) 

Το πρώτο --η μέθη -- παραμένει ως έχει. . 

Ευκαιρία οικονομικής πολιτικής ακόμη και ποινικής επένδυσης μιας δικαιολογίας για κοινωνική εκτροπή. Ήταν ντίρλα ακούγεται στο ακροατήριο γι αυτό παρέκαμψε ορισμένες από τις δέκα εντολές. Έκλεψε. Ή σκότωσε. 

Μόνο που σήμερα το έχουν βαφτίσει ηρωική έξοδο από τον πολιτικό πολιτισμό. Για να παρελαύνουν ανενόχλητα όλα τα σούργελα επί σκηνής. Δίχως μάσκες Αποκριών . 

Αχρείαστες τους είναι. Επειδή δεν έχουν πρόσωπα. 

Αλλά προσωπεία. 

Δεν χρειάζονται παρά μόνον ορισμένες ημέρες κατάληψης της εξουσίας για να πέσουν τα προσωπεία και ν’ αποκαλυφθούν τα πάσης φύσης και θέσης πρόσωπα των Μητσοτάκηδων. Πάσης φύσης και θέσης.

Ιδίως τηλεοπτικής.

Σε χοροπηδηχτάδικα προβολής λαμπερών οδοντοστοιχιών και όχι χαμόγελων αποκάλυψης ειλικρινών διαθέσεων, έχουν μεταμφιεστεί τα σκηνικά των αναλφάβητων Μαλέληδων.. 

Με την προεκλογική περίοδο να επιτείνει την υποκρισία των Φαρισαίων. Γιατί το χούι καθίσταται αθεράπευτη ασθένεια. Όπως ο καρκίνος. 

Εξηγήσιμο. Το πολιτικά ανοσοποιητικό σύστημα του λαού, αδρανεί στην εισβολή αυτών των σύγχρονων παπατζήδων, γιατί δεν αναγνωρίζει στα επιθετικά κύτταρα το ψέμα ενός πολιτικού οικονομικού και κοινωνικού εχθρού. Αλλά τα ίδια τα κύτταρά του. 

Και μεταμφιέζει τις Απόκριες από ρόλο στο ΕΓΩ του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: