Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ..

 Τα πήρε ένα πρωί στο κρανίο ο Βεζύρης με τον Χότζα που νυχθημερόν διαμαρτυρόταν πως εξ αιτίας του Βεζύρη του είχε γίνει ο βίος αβίωτος.. 

=Τι λέει ο αλητήριος αγρίεψε ο Βεζύρης


 

= Να εφέντη μου ουρλιάζει πως η καλύβα του δεν χωρά αυτόν και την οικογένειά του, του αποκρίθηκε φοβισμένα ο ευνούχος υπασπιστής του..

 

= Ααα έτσι εεε μουρμούρησε ο Βεζύρης... Λοιπόν βάλτε του και τον γάϊδαρο μέσα στην καλύβα. Τρομαγμένος ο υπασπιστής υπάκουσε στο φτερό.. Με το που επέστρεψε την άλλη μέρα όμως, διατάχθηκε να στριμώξει στην καλύβα του και το βόδι με τον Χότζα ν 'αναπνέει πια δύσκολα..Χαμπάρι δεν πήρε ο Βεζύρης και την τρίτη μέρα βόλεψε στο ελάχιστο κενό τόσο τον σκύλο όσο και την γάτα του Χότζα ώσπου στο τέλος αναγκάστηκε αυτός να ζει με το κοπάδι του και όλα τα κατοικίδιά του..

=Τι λέει τωρα μπρε βλαστήμισε ο Βεζύρης..

=Τίποτα εφέντη γιατί δεν του μένει χώρος ν ανασάνει..

=Ωραία.. Βγάλτε του τώρα τη κατσίκα και τα υπόλοιπα κατοικίδια πλην από τον γάιδαρο και το βόδι.. Του τα έβγαλαν κι άρχισε ο Χότζας να προσεύχεται.. Βγάλτε του και τον γάϊδαρο μαζί με το Βόδι.. Τι λέει τώρα μπρε επέμεινε ο Βεζύρης μόλις όλα τα ζώα βγήκαν στην αυλή 

=Πως ο θεός κι ο Βεζύρης είναι μεγάλοι εφέντη.. 

Σε αυτόν τον θεό και σε αυτούς τους εφέντες πιστεύουν όσοι θα ψηφίσουν δεξιά.. προσκυνώντας τα επιδόματα της αναξιοπρέπειας!! Και οι νοώντες νοήτωσαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: