Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Διά μέσου των μουσείων ξεπουλουν

 ...και την ιστορία.. Κι όποιος ξεπουλά το παρελθόν ξεπουλά και το μέλλον του
 Ποιοι; Οι γνωστοί "εθνικάρες" της δεξιάς μειοδοσίας.. Αυτοί που εξαγοράζουν σήμερα τις ψήφους μας με επιδόματα ψίχουλα ενός ανύπαρκτου ελέους. 



Τα όσα προετοιμάζει η κυβέρνηση για τα μουσεία, που τα θέλει «κράχτες» για επενδύσεις και συνολικά τον Πολιτισμό ως πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, επιβεβαίωσε πλήρως η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη.

Το τι προωθεί η κυβέρνηση αναφέρεται ξεκάθαρα στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, όπου σημειώνεται ότι «μακροπρόθεσμοι σκοποί της ρύθμισης είναι η δημιουργία προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας της χώρας μέσω της αποτελεσματικότερης ανάδειξης και αξιοποίησης του πολιτιστικού μας αποθέματος διεθνώς», «η εμβάθυνση και εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας και μελέτης των συλλογών μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων και εργαλείων» και «η αύξηση των ιδίων πόρων των μουσείων, οι οποίοι πόροι θα χρησιμοποιούνται για την επίτευξη των σκοπών τους, μέσω της ευέλικτης αναζήτησης χορηγιών και της υποστήριξης συνεργιών μεταξύ των πολιτιστικών φορέων». 

Με άλλα λόγια, τα μουσεία στην υπηρεσία του τουριστικού κεφαλαίου και της ψηφιακής διακυβέρνησης, μέσα από τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την λειτουργία τους ως επιχειρήσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: