Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΩΝΤΕΣ ΝΟΗΤΩΣΑΝ

 «Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014. Από το 2014, οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ παρείχαν υποστήριξη στην Ουκρανία, με εκπαίδευση, με εξοπλισμό». Απλώς οι Ρώσοι τους πρόλαβαν..


 

Αυτά είπε την Τρίτη ο γγ του ΝΑΤΟ και, όσο να πεις, ο Στόλτενμπεργκ είναι μάλλον ο τελευταίος που οι ...Ταλιμπάν της ευρωατλαντικής προπαγάνδας θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν «πουτινικό». 

Τις σαχλαμάρες δηλαδή που επιστράτευαν πριν από έναν ακριβώς χρόνο για να επιτεθούν στο ΚΚΕ, όταν έλεγε πως η απαράδεκτη ρωσική εισβολή είναι κρίκος στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων τις οποίες πληρώνουν οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας εδώ και χρόνια, καλώντας τον λαό να μη διαλέξει στρατόπεδο ιμπεριαλιστών - ληστών, αλλά τη «σωστή πλευρά της Ιστορίας», απέναντι από όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τις αστικές τάξεις. 

Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς ότι αυτά τα είπε ο Στόλτενμπεργκ για να δικαιολογήσει την κλιμάκωση της ΝΑΤΟικής εμπλοκής, ο καθένας καταλαβαίνει πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να γενικευτεί ο πόλεμος, πάνω στο εύφλεκτο υλικό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που συγκεντρώνεται όλα αυτά τα χρόνια. 

Αλλος ένας λόγος για να προετοιμάζεται ο λαός μπροστά σε μεγάλες μάχες, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, που τον μετατρέπει σε στόχο.--

Δεν υπάρχουν σχόλια: