Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΣΕ ΕΞΩΣΗ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

 ... ΑΛΛΑ Η ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ.. -- Η ΔΕ ΤΗΛΟΨΙΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΨΟΦΙΟΥ ΨΑΡΙΟΥ..

 


Η κυβέρνηση επιμένει στην έξωση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, όπως προκύπτει από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, στην οποία αναφέρεται, ότι στη νομοθετική ρύθμιση για την μίσθωση ακινήτων από Δήμους, δεν περιλαμβάνεται η περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου, συνεπώς, τα παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. 

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γονείς και μαθητές του εν λόγω σχολείου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με λουκέτο στην πόρτα, όταν δικαστικοί επιμελητές έδειξαν απόφαση έξωσης και ήθελαν να αλλάξουν κλειδαριά στο σχολείο. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατήγγειλε, ότι η υπόθεση παραμένει άλυτη εδώ και δυο χρόνια και ενώ ήταν γνωστή η δικαστική διαμάχη με τους ιδιώτες στους οποίους ανήκει το κτίριο, δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα για το που θα κάνουν μάθημα τα παιδιά του δημοτικού. 

Το κτίριο ανήκει στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα και η δικαστική διαμάχη κρατά από το 2020. Ακολούθησε ένας πολύμηνος αγώνας του μαθητικού και γονεϊκού κινήματος, με συμπαράσταση και από φορείς και συλλόγους των όμορων δήμων, ώσπου, τον περασμένο Ιανουάριο, η τοπική Ένωση Γοενών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τελικά στην επίταξη για τρία χρόνια του κτιρίου που στεγάζει το σχολείο. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε νομοθετική κατοχύρωση, με αποτέλεσμα, η απειλή της έξωσης να παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ. Αυτό σημαίνει την αναγκαστική συστέγασή του στο κτίριο του 14ου δημοτικού σχολείου, η οποία κατά τα φαινόμενα θα γίνει σε πρωινή – μεσημεριανή βάρδια, δεδομένου ότι εκκρεμεί απόφαση για την καταλληλότητα από το υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: