Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ:

 Φάουλ των διοργανωτών !! Προφανώς δεν επικοινωνούσε σωστά το νέο χρώμα της Αdidas με τον Τεντόγλου να τους στέλνει αδιάβαστους ... "πηδώντας τους μετά ξυπόλητος με νέα ρεκόρ!!

 


Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν πολλά αλλά δύο είναι επικά. Πρώτον της Στεφανίδη που κατακεραυνώνει τους κριτές και τους διοργανωτέ ς κι ένα άλλο που πραγματικά τους στέλνει αδιάβαστους.. Στο ένα γράφεται: «Στο είχα πει Μίλτο παιδί μου… βγάζουμε ρούχα και παπούτσια πριν πηδήξουμε… πήγαινε τώρα θυμωμένος να τους …». 

Η αποστομωτική εξήγηση της Στεφανίδη 

Νωρίτερα θέση για το θέμα πήρε και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ άνοιξε διάλογο με τον παλιό πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη και τοποθετήθηκε για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

 Ιακωβάκης: 

«Μεγάλο πρόβλημα οι κανονισμοί με τα παπούτσια, ο έλεγχος και η επικαιροποίηση των προδιαγραφών. Υπάρχει κανονισμός της world athletics για τις προδιαγραφές κάθε παπουτσιού ανά αγώνισμα. Το παπούτσι του μήκους έχει άλλες προδιαγραφές από του τριπλούν στο πάχος. ΧΩΡΙΣ να γνωρίζω λεπτομέρειες, υποθέτω πως κάπου εκεί έχει γίνει το μπέρδεμα. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πέρυσι με την Ρόχας που αγωνίστηκε με το παπούτσι του τριπλούν σε αγώνα μήκους και δεν μέτρησε το αποτέλεσμα». Περικλής Ιακωβάκης 

Στεφανίδη: 

«Άσε Περικλή το κοιτάξαμε χθες. Και του τριπλούν και του μήκους της adidas επιτρέπονται για μήκος. Ο Μιλτος φοράει άλλο καρφί. Το οποίο επίσης επιτρέπεται. Αλλά έτυχε να φορέσει ένα special edition χρώμα και δεν του επικοινωνούν την επίδοση. Γιατί το μοντέλο είναι κανονικά μέσα στη λίστα και επιτρέπεται για μήκος». 

Κατερίνα Στεφανίδη Ιακωβάκης: 

«Αφού είναι έτσι, τότε θα πρέπει να μετρήσει κανονικά η επίδοση του. Είναι μεγάλο φάουλ των διοργανωτών. Υποθέτω πως θα «πάρουν πίσω» την απόφαση. Ο κανονισμός λέει στα field events 20mm maximum thickness (except Triple Jump που έχει 25mm). Για αυτό δεν μέτρησε πέρυσι της Ρόχας ο αγώνας που είπα παραπάνω. Δεν ξέρω αν έχει η adidas άλλο παπούτσι για τριπλούν ή άλλο για μήκος. Σε κάθε περίπτωση είναι «μεγάλη πατάτα» των διοργανωτών και της World Athletics».

Δεν υπάρχουν σχόλια: