Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΥΠΝΩΣΗ Ο ΛΑΟΣ

 Βλάκας, Πόντιος, του ρατσιστικού ανέκδοτου! Δεν πα ν’ ακριβύνει, εγώ 10 ευρώ έβαζα, τόσα πάντα θα βάζω!  

Ανωνύμου του Έλληνος

 


Λες και είναι το ίδιο, που πλήρωνες, για παράδειγμα, 200 ευρώ ηλεκτρικό ρεύμα το μήνα φθάνοντας με τα διάφορα κερατιάτικα τις 300, με την τωρινή εφιαλτική κατάσταση όπου η τιμή έχει εξαπλασιαστεί και πληρώνεις πάνω από 1.500 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα! 

Μόνο τον Φ.Π.Α. να υπολογίσεις στο εν λόγω παράδειγμα φθάνει για να πιστοποιηθεί η αισχροκέρδεια και η κοροϊδία. Και μην πείτε ότι δεν πληρώνει τόσο ρεύμα το μέσο νοικοκυριό! Πληρώνει και παρά πληρώνει υπολογίζοντας και την δαπάνη της θέρμανσης, έστω κι αν σχεδόν όλοι ζεσταίνουν πια μόνο ένα δωμάτιο με κάποιο αερόθερμο και το άλλο σπίτι είναι παγωνιέρα! 

Είναι τόσο πανάκριβο το ηλεκτρικό ρεύμα στην αποικία, ώστε τα «κιλοβάτ»… τρέχουν νεράκι! Γιατί η Γκραικυλία έχει την τρίτη πιο ακριβή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις και τα μεροκάματα είναι και πάλι στην τρίτη θέση από το τέλος; 

Γιατί πιάνει εδώ τόσο πολύ το παραμύθι ότι φταίει για όλα η μεγάλη διεθνής οικονομική κρίση και ότι η εξουσία κάνει το παν για να συνδράμει στον αναξιοπαθούντα (συνένοχο) όχλο; Γιατί είσαι πατενταρισμένος δια βίου ραγιάς! Γιατί είσαι σε μόνιμο λήθαργο και δεν μάχεσαι για το ταξικό σου συμφέρον!

Πόσες φορές το έχεις ακούσει και διαβάσει από την συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα; Είναι κατά της όποιας ελεημοσύνης γιατί οδηγεί σε ιδιότυπη βόλεψη και τους πιο φτωχούς κι εξαθλιωμένους. Αφού τους δίνουν μισό πιάτο μ’ ένα ξεροκόμματο, δεν ξεσηκώνονται να διεκδικήσουν, παραμένουν πεινασμένοι λεχρίτες και σκλάβοι. Λέει ΟΧΙ στις διάφορες απάτες:  

Ενίσχυση φτωχών, όλοι μαζί μπορούμε, συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία το κατσαρόλι του άφραγκου και συναφείς αναποτελεσματικές έως ύποπτες, με το αζημίωτο,  δράσεις, επειδή για τον ίδιο λόγο, είναι αντεπαναστατικές πράξεις και συνιστούν διαιώνιση της φτώχειας και εξαθλίωσης με την ανακύκλωση των αιτίων της. 

Είναι η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα  μόνο με την ταξική αλληλεγγύη, που σημαίνει: Κάνουμε συσσίτια, αναπτύσσουμε κοινωνικές δράσεις ενίσχυσης, αλλά τους ξυπνάμε ταυτόχρονα και την συνείδηση για το τί φταίει για το κατάντημά μας, τους ξεσηκώνουμε ταξικά στην αντικαπιταλιστική δράση.  

ΟΧΙ, δεν σας ελεούμε μ’ ένα ψάρι-κατά την σοφή κινέζικη παροιμία-σας μαθαίνουμε να ψαρεύετε!!

Για αυτό σας μετατρέπει σε ξεφτιλισμένους ζητιάνους, ξεδιάντροπους διακονιαραίους η πολιτική συμμορία Μητσοτάκη κατ’ εντολήν των ξένων αφεντικών. 

Δοκιμάζουν στην ασήμαντη Γκραικυλία, πώς επιδρά στον όχλο η πολιτική των επιδοτήσεων για να την εφαρμόσουν, αν πετύχει και σε άλλα κράτη, όπως ήδη γίνεται. 

Σας κλέβει εκατό και σας ρίχνει στην κοινωνική ταΐστρα δέκα για να μη ξεσηκωθείτε, για να μην κάνετε επανάσταση. Συστηματική αδρανοποίηση της οργής, της απελπισίας και της εξέγερσης του πεινασμένου όχλου! 

Ιδιαίτερα το νέο έτος, που είναι προεκλογικό και εκλογικό ο Κούλης και η συμμορία του, αλλά και όλοι οι κομματικοί λυμεώνες της Αποικίας, έχουν πιότερους εφήμερους λόγους να εκμεταλλευτούν τις πολιτικές και άλλες τάσεις του κοσμάκη. 

Για την ώρα διασκεδάζουμε με το στημένο πανηγύρι δημοσκοπήσεων και λοιπών σικέ μετρήσεων. Εκτός αν τελικά δεν γελάσουμε, αν κλάψουμε πικρώς! 

Αν μετά από τόσα φασιστικά και απάνθρωπα μέτρα ο Μητσοτάκης και η κομματική του κλίκα, πάρει διαφορά οκτώ μονάδων από το δεύτερο κόμμα, και δη με απλή αναλογική, αν θεωρείται ο καταλληλότερος «ηγέτης» (φύτρωσε εκεί, που αφόδευσαν οι ηγέτες), αν ο κοσμάκης δεν δουλεύει, κογιονάρει, τρολάρει δημοσκόπους… Αν ο όχλος ψηφίσει μια από τα ίδια, μάλλον πρέπει όλοι εμείς οι… αγνοί επαναστάτες αμέσως να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο σε άλλη χώρα!

Μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες αλλά  το θέμα είναι αν πέφτουνε στον βρόντο. Στις επερχόμενες διπλές ή τριπλές εκλογές, που είναι βέβαιο ότι θα γίνουν όποτε, όσες και όπως αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες της αποικίας  Γκραικυλίας Αμερικάνοι, αυτοί θα ορίσουν τις διάδοχες καταστάσεις, τους επόμενους θαλαμοφύλακες μια και μάλλον έχουν σφυρίξει από καιρό λήξη για τον Κούλη, είναι εύλογη μια σπουδαία απορία: 

Τί στο διάβολο θα κάνει αυτή η κοιμισμένη, η ημιθανής, η μαλακισμένη νεολαία; Θα συνεχίσει αδιάφορα ν’ αυνανίζεται σε μια οθόνη; Και μετά να δούμε πότε-από το επόμενο ή μεθεπόμενο έτος;- το Δ’ Γερμανικό Ράιχ, κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση, θα βάλει τα νέα  Μνημόνια στο όνομα δημοσιονομικής πειθαρχίας! 

Ή θα έχουμε ραγδαίες πολεμικές και άλλες απρόβλεπτες παγκόσμιες εξελίξεις; Πάντως η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα «προλέγει» ότι γρήγορα τα επιδόματα εξαντλούνται, δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά-συγνώμη προεκλογική περίοδος-και κάθε … ζητιάνος μπαίνει στον πάγκο του! Εκτός αν ξεσηκωθεί, που είναι και αυτό ταξικό ζητούμενο! 

Ούτε έχει αυταπάτες! Θα γίνουν ντάλα μεσημέρι οι μεγάλες Επαναστάσεις, αλλά μετά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ετοιμάζεται πυρετωδώς πανταχόθεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: