Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΚΑΤΩ ΧΕΡΙ

 ΤΙΝΟΣ ΕΙΝ' ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ;;;

 


Ολοένα και περισσότερο ακούγεται ότι ο λόγος που παρακολουθούνταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς και με τις διαφορετικές «προτιμήσεις» που εκφράζουν και εισηγούνται κατά καιρούς τα στρατιωτικά επιτελεία για την προμήθεια όπλων στρατηγικής σημασίας από μεγάλες αγορές του εξωτερικού. 

Με άλλα λόγια, αυτοί που έστηναν αυτί στον Φλώρο ήθελαν να ξέρουν τι σκέφτεται ο ίδιος για τις παραγγελίες νέου στρατιωτικού υλικού, με ποιους μιλάει και με ποιους διαπραγματεύεται. 

Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον για τέτοια πληροφόρηση είναι μεγάλο, πρώτα και κύρια απ' όσους ανταγωνίζονται να πουλήσουν όπλα στο ελληνικό κράτος. Αυτή η πλευρά όμως των παρακολουθήσεων αποσιωπάται τελείως από τους λασπομάχους  που έχουν μετατρέψει σε προεκλογικό σίριαλ μια τόσο σοβαρή υπόθεση. 

Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς δεν συχνάζουν μόνο στον ίδιο θεσμικό βούρκο, που «νομιμοποιεί» το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», αλλά ξέρουν επίσης καλά ότι στο ζήτημα των εξοπλισμών «πέφτουν κορμιά» για το ποιος θα είναι ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος από τις παραγγελίες και τις προμήθειες, με τους ανταγωνισμούς να κλιμακώνονται ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς κολοσσούς των όπλων, ή και ανάμεσα σε συμμάχους της ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: