Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 Με «ανενεργό» το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την κατά νόμο αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της πολιτικής πολυφωνίας, θα βαδίσουν τα ΜΜΕ την προεκλογική περίοδο. Η θητεία των 7 εκ των 9 μελών έχει λήξει από τον περασμένο Νοέμβριο, γεγονός που θυμήθηκε τώρα ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε ήδη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για το θέμα, αλλά δεν είναι διόλου βέβαιο πως η διαδικασία θα προχωρήσει. 


 

 Η αδυναμία παρέμβασης του ΕΣΡ στο προεκλογικό τοπίο, εξαιτίας της σύνθεσής του, έχει συμβεί και στο παρελθόν πριν από βουλευτικές εκλογές. Πολλές από τις αποφάσεις προστίμων έχουν καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξαιτίας ακριβώς της μη σύννομης θητείας των μελών του. Μέχρι και σήμερα, κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με αυτή την Αρχή, που έχει πλέον διευρυμένες αρμοδιότητες και για τον χώρο του διαδικτύου. 

Μερίδιο στην καθημερινή τηλεθέαση της ενημέρωσης διεκδικεί το Attica TV που από διαδημοτικός τηλεοπτικός σταθμός στον δήμο Ασπροπύργου μετατράπηκε σε ενημερωτικό σταθμό των επιχειρηματιών Μπάκου-Καϋμενάκη μετά τις 5 το απόγευμα, με τη μετακίνηση ισχυρής δημοσιογραφικής ομάδας. Το ενημερωτικό πρόγραμμα, στον αντίποδα του Action 24 που ανήκει στο ίδιο επιχειρηματικό δίδυμο, θα κινείται σε σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση. Ο σταθμός ανέβηκε ήδη στην πλατφόρμα της Cosmote TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια: