Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΜΟΣΧΑ: ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΟΤ

 Και πως αλλιώς.. Οι κομμουνιστές παρέδωσαν την αρκούδα πρώτη κυρίαρχη δύναμη λέτε να την υποσκελίσουν τώρα οι δυτικοί γύπες; Τράβηξαν το πιστόλι πυροβόλησαν αλλά δεν την σκότωσαν..Τώρα είναι νεκροί και απλώς περιμένουν να τους το ανακοινώσει ο γεωπολιτικός ληξίαρχος..

 


Την αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η γνωστοποίηση της επικείμενης παράδοσης Patriot στην Ουκρανία, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν να διαμηνύει πως «οι παραδόσεις Patriot από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα παρατείνουν τη σύγκρουση». 

 Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι όλες οι ένοπλες συγκρούσεις τελειώνουν με διπλωματικές διαπραγματεύσεις. 

«Στόχος μας δεν είναι να περιστρέφουμε τον σφόνδυλο της στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά, αντιθέτως, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Πασχίζουμε για αυτό και θα συνεχίσουμε να πασχίζουμε», είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους. 

«Θα μοχθήσουμε για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό, και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο, φυσικά». Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που θα παραδώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι ένα απαρχαιωμένο οπλικό σύστημα που η Ρωσία θα μπορεί να αντιμετωπίσει. 

Ο Πούτιν ανέφερε ότι το Patriot είναι «αρκετά απαρχαιωμένο» και δεν λειτουργεί όπως το ρωσικό σύστημα S-300. «Εντάξει, θα το λάβουμε αυτό υπόψη μας και πάντα θα βρίσκεται ένα αντίδοτο», συμπλήρωσε. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως σε επικοινωνία με δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν υπήρξαν ενδείξεις ότι υπάρχει ετοιμότητα για ειρηνευτικές συνομιλίες κατά την επίσκεψη του Ζελένσκι και ότι αυτό αποδεικνύει πως οι ΗΠΑ διεξάγουν έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπου με τη Ρωσία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό». 

Η Ρωσία θα βάλει «φυσικά» στο στόχαστρο το σύστημα αεράμυνας Patriot που οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να στείλουν στην Ουκρανία, είπε επίσης. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «επεκτείνουν συνεχώς το εύρος και αυξάνουν το τεχνικό επίπεδο» των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία, αν και αυτό δεν θα εμποδίσει τον ρωσικό στρατό να επιτύχει τους στόχους του, είπε σύμφωνα με το Bloomberg. 

Από την πλευρά του πάντως, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως «το σύστημα Patriot απαιτεί εκπαίδευση και αναμένουμε ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να διασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα έχουν την εκπαίδευση που χρειάζονται για να το χρησιμοποιήσουν με επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: