ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ -- ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ 40 ΔΙΣ ΑΓΓΙΞΕ Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !! ΟΣΤΙΣ ΤΡΕΦΕΙ ΑΚΟΜΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΩΣ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΜΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΑΣΑΕΙ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΟ ΧΟΡΤΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ,,
Συνεχίζονται η συζήτηση και η «ανησυχία» για τα οπλοστάσια των κρατών του ΝΑΤΟ, που «αδειάζουν» στην Ουκρανία, στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία, με την πολεμική αντιπαράθεση να μαίνεται και τους κινδύνους γενίκευσης να μεγαλώνουν.
Η ποσότητα του πυροβολικού που χρησιμοποιείται είναι συγκλονιστική, λένε αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στους «New York Times». Το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή του Ντονμπάς οι Ουκρανοί εκτόξευαν 6.000 έως 7.000 βολές πυροβολικού κάθε μέρα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, και οι Ρώσοι εκτόξευαν 40.000 έως 50.000 τη μέρα. Ως μέτρο σύγκρισης, οι ΗΠΑ παράγουν 15.000 βλήματα κάθε μήνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκονται σε επεξεργασία σχέδια για ενίσχυση των δυτικών πολεμικών βιομηχανιών και αύξηση της παραγωγής όπλων και πυρομαχικών, με μακροπρόθεσμες συμβάσεις, παραγωγή με περισσότερες βάρδιες εργαζομένων και ανακαίνιση παλαιότερων γραμμών παραγωγής. Αναφέρεται ακόμα ότι γίνονται συζητήσεις σχετικά με την επένδυση του ΝΑΤΟ σε παλιά εργοστάσια σε Τσεχία, Σλοβακία και Βουλγαρία για την επανεκκίνηση της κατασκευής οβίδων σοβιετικού διαμετρήματος, 152 mm και 122 mm, για το πυροβολικό της Ουκρανίας.
Συνολικά οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής περίπου 40 δισ. δολάρια στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, σχεδόν όσο ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της Γαλλίας.
Οι μικρότερες χώρες έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους, είπε άλλος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, με τα 20 από τα 30 μέλη του να «εξαντλούνται αρκετά», αλλά τα υπόλοιπα 10 μπορούν ακόμα να προσφέρουν περισσότερα, ειδικά η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία.
Από την πλευρά τους οι Ρώσοι έχουν δικά τους προβλήματα ανεφοδιασμού. Τώρα χρησιμοποιούν λιγότερα βλήματα πυροβολικού, αλλά έχουν πολλά απ' αυτά, έστω κι αν μερικά είναι παλιά και λιγότερο αξιόπιστα, αναφέρουν οι NYT. Η Μόσχα προσπαθεί επίσης να αυξήσει τη στρατιωτική παραγωγή, και φέρεται να επιδιώκει να αγοράσει πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα και περισσότερα drones από το Ιράν.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα του «Spiegel» το οποίο επικαλείται ρωσικά ΜΜΕ, οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν 250 κρατούμενους, που έχουν καταδικαστεί σε καταναγκαστική εργασία, για να δουλέψουν σε εργοστάσιο εξοπλισμών στα Ουράλια. Η «Uralvagonzavod» είναι μία από τις μεγαλύτερες αμυντικές εταιρείες, γνωστή για την παραγωγή κύριων αρμάτων μάχης, από το T-72 έως το νέο T-14. Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το εργοστάσιο λειτουργεί με τρεις βάρδιες (24ωρο) για να αυξηθεί η παραγωγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου