Διεθνές δίκαιο άρθρο 1 : «Όλοι οι λαοί (προσέξτε όχι πληθυσμοί αλλά λαοί) διατηρούν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.. Δυνάμει αυτού του δικαιώματος καθορίζουν ελεύθερα την πολιτική τους υπόσταση και επιδιώκουν ελεύθερα την οικονομική κοινωνική και πολιτιστική τους ανάπτυξη..»
Το ελεύθερα καθορίζεται κατά δύο τρόπους συμπληρώνω εγώ που είχα δάσκαλο τον Ρούκουνα. Ή ανηφορικά δια των όπλων (επαναστάσεις) ή ειρηνικά (δημοψηφίσματα).
Οι επαναστάσεις που επιβλήθηκαν προκαλούν νέο δίκαιο. Ότι ίσχυε προ αυτών διαγράφεται οριστικά. Μοναδική εξαίρεση η μετεπαναστατική Ελλάς.. Απόδειξη τούτου τα Οθωμανικά χρυσόβουλα τα οποία: παρά το αίμα που χύθηκε, ίσχυαν ως τίτλοι κυριότητας (Ηλιούπολη – Αργυρούπολη o Νάστος -- Άγιον Όρος της υποταγής σε όλους τους κατακτητές) μέχρι τη δεκαετία του 1970..
Ο Σουλτανισμός εκδιώχθηκε οι Σουλτάνοι όμως παρέμειναν αλλάζοντας προσωπεία και σημαία..
Τα δημοψηφίσματα είναι η ήπια οδός έκφρασης της λαϊκής βούλησης.. Επί των καθ’ ημών και εκτός εκείνου -- του κατά το συντριπτικό αποτέλεσμα -- της εκθεμελίωσης του θεσμού της βασιλείας, όλα τα υπόλοιπα υπονομεύτηκαν.
Που επομένως εδράζεται η κατά Πούτιν αναγνώριση της αυτοδιάθεσης και αυτοκυριαρχίας των συνειδησιακά Ρώσων και όχι απλώς Ρωσόφωνων της ανατολικής Ουκρανίας; Στην εν όπλοις επανάστασή τους η νίκη της οποίας επικυρώθηκε δια των δημοψηφισμάτων.
Το θέμα και ανάθεμα είναι πως ο πόνος και ο κοπετός της Δύσης, προκαλείται από το γεγονός ότι --πέραν του στόχου της ρωσικής πολιορκίας από την Αμερικανική πληθυσμιακή Βαβέλ-- μια σειρά χωρών διαθέτουν σε μικρότερη κλίμακα υπηκόους, διαφορετικής εθνότητας από την κυρίαρχη.
Μια τέτοια περίπτωση είμαστε κι εμείς. Το πώς συνέβη είναι γνωστό. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών κι ενώ η Τουρκία καταδίωξε τους ομοεθνείς Κωσταντινουπολίτες δεν τους ανταλλάξαμε με τους Μουσουλμάνους της Θράκης.. (και τότε όπως πάντα οι εθνικές τραγωδίες διαδραματίζονταν με την δεξιά στην κυβέρνηση) Και τώρα υποχρεωνόμαστε στο ω γέγονε γέγονε..
Ε, λοιπόν αν αυτό το 2% των Ελλήνων Μουσουλμάνων της Ανατολικής Θράκης θεωρεί εαυτόν Τούρκο τότε δεν έχει παρά να παραιτηθεί της υπηκοότητάς του ν’ αποζημιωθεί για την περιουσία του και να πάει στο καλό.. Μοιάζει όμως να στέκεται ανέγγιχτο εκεί για να δικαιολογεί κάθε κρίση ως το μήλον της έριδος.
Ε, λοιπόν αυτό τον κόμπο έκοψε δια των δημοψηφισμάτων σαν γόρδιο δεσμό στην Ανατολική Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος.Υποψιάζεστε ότι υπάρχει έστω και μια περίπτωση να παραιτηθεί των προσαρτήσεών του και του αίματος που έχει χυθεί; Η Ρωσία δεν είναι Ελλάδα και οι Ρώσοι δεν είναι Έλληνες..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου