Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑ

 Κατανοητή στους γνωρίζοντες τη λειτουργία της Ένωσης Συντακτών η απροθυμία της να γίνει παρέμβαση καταδικαστική για τους δημοσιογράφους τηλεοπτικών εκπομπών που έβγαλαν στον «αέρα» τη φωτογραφία του 12χρονου κοριτσιού. Σε πλειάδα παρουσιαστών και αρχισυντακτών στηρίζεται η εκλογική πελατεία συγκεκριμένων παρατάξεων στην ΕΣΗΕΑ. Είναι, δε, τόσο στενές οι σχέσεις, που ζητάνε και την άδειά τους για την προκήρυξη απεργίας!


 

Μόνο μετά τη μεγάλη κατακραυγή από τον δημοσιογραφικό κλάδο κι αφού ήδη ΜΜΕ και εκπομπές καταγγέλθηκαν για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ανήλικου παιδιού, αφού χαρακτηρίστηκαν δημόσια ως «βιαστές» της αξιοπρέπειας, εξαναγκάστηκε η ΕΣΗΕΑ να εκδώσει ανακοίνωση. Ζήτησε την απομάκρυνση των καμερών από το σπίτι της οικογένειας, αλλά δεν τόλμησε να ζητήσει την παραπομπή συγκεκριμένων δημοσιογράφων στα πειθαρχικά όργανα.

Η ΕΣΗΕΑ, αρμόδια για την τήρηση της δεοντολογίας στον κλάδο, προτίμησε να ζητήσει την παρέμβαση άλλων θεσμικών οργάνων, τα οποία επίσης απείχαν με εξοργιστική απάθεια. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που έχει την αρμοδιότητα άμεσης παρέμβασης, περιορίστηκε σε μια άνευρη υπενθύμιση της διάταξης για την απαγόρευση δημοσιοποίησης στοιχείων ανηλίκων σε σεξουαλικά εγκλήματα. Λες και τα τηλεοπτικά κανάλια δεν γνώριζαν τι γινόταν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: